Hasan Salihamidžić pažljivo saslušao menadžera Vladana Kovačevića i zatim mu saopštio surovu istinu
Nekadašnji golman FK Sarajevo povezuje se s odlaskom iz poljskog Rakowa već nekoliko mjeseci, ali transfer nikako da se realizuje

Uzaludni su pokušaji

Hasan Salihamidžić pažljivo saslušao menadžera Vladana Kovačevića i zatim mu saopštio surovu istinu

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Vladan Kovačević (24) ponuđen je prije nekoliko dana minhenskom Bayernu koji je u potrazi za golmanskim rješenjem nakon povrede Manuela Neuera, ali direktor Bayerna Hasan Salihamidžić odbio je mogućnost da dovede ovog čuvara mreže.

Vladan Kovačević imao je jako dobre nastupe u dresu poljskog Rakowa. Svojim odbranama je privukao pažnju većih klubova, a njegov menadžer Franjo Vranjković ga je ponudio Bayernu.

Menadžer 24-godišnjeg čuvara mreže smatra jednim od najboljih mladih golmana Evrope i dovoljno kvalitetnim da čuva mrežu tima kao što je Bayern.

"Predlažem Bayernu da razmisli o dovođenju Vladana Kovačevića. On je najbolji mladi golman u Evropi. Nijedan golman nema ono što on ima", rekao je Vranjković za Bild i danas je dodao:

"Engleski klub je sad spreman da ga kupi i da ga posudi u neku od deset najboljih liga Evrope u narednih šest mjeseci i u klub koji se bori za trofeje. To bi bilo idealno za Bayern".

"Svi bismo bili zadovoljni takvim razvojem situacije. Rakow bi završio sjajan posao, engleski klub bi dobio golmana kojeg žele, Bayern bi imao poprilično mirnu mrežu i Kovačević bi bio korak bliže velikoj karijeri", poručio je Vranjković.

Oglasi

Agent nekadašnjeg golmana Sarajeva uspio je s ovom idejom doći do direktora Bayerna Hasana Salihamidžića, no razgovor nije dugo trajao i sve je okončano u nekoliko rečenica.

"Agent Vladana Kovačevića razgovarao je ove sedmice s Hasanom Salihamidžićem. Zamolio ga je da barem pogleda Kovačevića i razmisli o ideji da ga dovede. Međutim, Salihamidžić je bio jasan da Bayern nije zainteresovan", piše Bild.

Kovačević će tako morati sačekati ponudu kluba koji ga želi u svojim redovima i vidjet ćemo kada bi se potencijalni transfer mogao desiti.

Vladan Kovačević je prošao omladinske selekcije FK Sarajevo, a u prvom timu je branio tri sezone. Uslijedio je potom transfer u Poljsku. Rakow je bio jako dobar izbor i Kovačević u ovom klubu brani zaista dobro.

On je u prošlosti branio za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Međutim, poziv u A tim  je odbio od nekadašnjeg selektora Ivayla Peteva i navodno je zainteresovan za dres reprezentacije Srbije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nova uzbuđenja u svijetu fudbala počinju već danas. Ostavite okladu na sajtu Volcanobet kladionice i uživajte u sjajnoj ponudi.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ZE072
Kad zeli mijenjati dres svoje zemlje u kojoj se rodio i afirmisao kao igrac za zemlju s kojom nema nista osim sto u njoj zivi vecina iste vjere onda ti to dovoljno govori o karakteru te osobe. Da Bog da ti vladane nikad ni za jednu repku vise ne zaigrao. Smradu jedan
14 1
nakopitam
Kovacevic je najbolji BH golman od osamostaljenja a mozda i prije. Bolji je od rupetine Nojera 10 puta ali znamo svi da je Salihamidzic vrapcican i da su oni ljubomorni. Prije ce cifuta dovesti pa nek je 100 puta slabiji, samo da slucajno neko nas ne uspije.
4 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi