Vodi kultni klub ka historijskom uspjehu i ne zaboravlja savjet Edina Džeke

Talentovani napadač pruža odlične partije

Vodi kultni klub ka historijskom uspjehu i ne zaboravlja savjet Edina Džeke

A. Čaušević

Kako su Edinu Džeki svojevremeno starije i zrelije kolege davale savjete, isto sada radi kapiten bh. reprezentacije. Zbog svog stava i karaktera popularni Dijamant je među omiljenim likovima fudbalerima iz omladinskih kategorija kada dobiju priliku da treniraju s njim.

Džeku posebno pamti i 20-godišnji Marco Tumminello, napadač za kojeg su čuli vjerovatno samo oni pasionirani zaljubljenici u italijanski fudbal, odnosno Seriju B.

Tumminello ove sezone nastupa za Lecce i klub sa juga Italije predvodi ka historijskom povratku u Seriju A nakon nekoliko godina u nižim rangovima "calcia".

Ovaj kultni klub je 2012. godine izbačen u najniži rang zbog namještanja utakmica, prošle sezone je izboren plasman u Seriju B, a u ovoj trenutno drži drugo mjesto koje garantuje odlazak u elitu.

Prošao je ovaj talentovani ofanzivac omladinsku školu Rome, a ljetne pripreme u SAD-u iz 2017. godine su za njega nezaboravne, posebno se sjeća Džekinih savjeta.

"U januaru 2016. godine Rud Garcija mi je omogućio da zaigram prvi meč kao profesionalac, ali nekoliko dana kasnije je dobio otkaz. Sa Spallettijem nisam imao priliku da treniram u prvom timu, dok je me Di Francesco vodio na turneju u SAD. Prije transfera u Crotone, proveo sam dva mjeseca u direktnom kontaktu s Džekom, njegovi savjeti su bili veoma korisni. 'Napadaj gol, Marco', stalno mi je ponavljao", kazao je Tumminello.

Nakon posudbe u Crotone, vratio se u Romu koja ga je na ljeto 2018. godine za 5 miliona eura prodala Atalanti, ove sezone je posuđen Lecceu. U posljednjem kolu Serije B ušao je sa klupe i zabio u visokoj pobjedi nad Carpijem. Bilo je 4:1.

Ukoliko izbori promociju vrlo lako se može desiti da Tumminello nađe u oči u oči s Džekom, čovjekom koji je očigledno veoma zaslužan za njegov uspjeh. Međutim, postoji mogućnost da se to i ne desi s obzirom da bi popularni Dijamant karijeru mogao nastaviti u West Hamu.

Ipak, posljednje informacije s Apenina govore da je Džeko pristao na prelazak u Inter. Kapiten bh. reprezentacije s Nerazzurrima bi trebao potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 4.5 miliona eura po sezoni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti