West Ham i Zaragoza najisplativije opcije

Mozzart nudi najveće kvote na svijetu

West Ham i Zaragoza najisplativije opcije

Sponzorski tekst

Počinje nova uzbudljiva sedmica puna sjajnih sportskih događaja. Prvog dana u sedmici očekuju nas sjajni fudbalski mečevi, pa su za neke od njih Mozzart kladionice pripremile iznenađenje.

Fokus je na engleskom FA kupu i španskoj Segundi. Tačnije, West Ham i Zaragoza, na čije će pobjede protiv Derbija, odnosno Ponferadine, u svakom trenutku u Mozzartu da budu najveća kvota na svijetu.

DERBY - WEST HAM (PONEDJELJAK, 20.45), DVOJKA 1.85

Početak kampanje FA kupa za Derby County bio je vrlo uspješan. Ovnovi su eliminisali Torki, Njuport i Barnsli. Međutim, kandidati za promociju šampionata suočit će se sa najtežim testom do sada jer će se suočiti sa West Hamom po prvi put od pobjede od 2-1 2011. godine. Derbi je u nizu od pet pobjeda. U 27 kola treće lige Ovnovi su ostvarili 14 pobjeda i osam remija, a sa 50 bodova zauzimaju četvrtu poziciju na tabeli. Sukob West Hama protiv njihovih rivala u ispadanju mogao bi biti savršeno odvraćanje od problema. U 20 kola tekuće sezone Čekićari su upisali pet pobjeda i tri remija, a sa 18 bodova zauzimaju tek 16. poziciju na tabeli Premijer lige. U posljednjem meču West Ham je na svom terenu pobijedio Everton (2:0).

ZARAGOZA - PONFERADINA (PONEDJELJAK, 21.00), KEC 1.90

Dani kada je Zaragoza igrala u Primeri su davno prošli. Sada se klub bori za opstanak u Segundi jer prije obračuna sa Ponferadinom u 25. kolu zauzima 17. mjesto i samo četiri koraka je dijeli od zone ispadanja. U posljednja tri duela Zaragoza nije bila konzistentna. Remizirali su sa Mirandesom bez golova, savladali drugi tim Villarreala u gostima (3:2), au prošlom kolu izgubili su na gostovanju od Gijona (1:0). Ponferadina je prva ispod crte, na 19. mjestu, sa bodom zaostatka za spasonosnom 18. pozicijom. U tri kola 2023. Ponferadina je uspjela da osvoji četiri boda, što se može smatrati dobrim rezultatom za autsajdera. Savladali su drugi tim Villarreala (2:1), zatim odigrali neriješeno na Tenerifeima u gostima bez golova, a u prethodnom kolu su na svom terenu poraženi od Eibara (1:0).

NAPOMENA: Kvote su podložne promjenama, ali će u Mozzartu biti najveće na svijetu u svakom trenutku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.