"Za nastavak smo Premijer lige, ali ne znamo kako riješiti tehničke probleme"

Da li će se prvenstvo nastaviti?

"Za nastavak smo Premijer lige, ali ne znamo kako riješiti tehničke probleme"

S. Mlaćo

U fenjerašu Zvijezdi 09 i pored teške situacije na tabeli vjeruju u nastavak prvenstva u Premijer ligi.

Izrazili su želju da se prvenstvo nastaviti kada se za to steknu uslovi. Ističu da ih brinu tehnički razlozi, odnosno stvari koje se odnose na strance iz kluba koji su trenutno van BiH.

Tim povodom za SportSport.ba je govorio sportski direktor ovog kluba Perica Đorđević.

"Da li će krenuti ovisi od dosta stvari. Mi smo za to da se prvenstvo nastavi i spremni smo. Kako će državni organi odlučiti, to nije u našoj moći. Naravno da treba prije svega gledati na zdravlje ljudi... Mislim da mi tu mnogo ne možemo da odlučujemo. Naša je želja da nastavimo.", kazao je Đorđević.

Da li ste spremni za nastavak treninga, kakva je situacija sa strancima?

"Spremni smo, ali imamo tehničkih problema. Imamo par igrača iz Srbije, tri trenera sa glavnim su iz Srbije. To su stvari koje mi kao klub ne znamo kako riješiti dok država ili enitet ne donesu novi zakon. Znate da se po ulasku u RS mora ići u karantin 14 dana, a Federaciji 14 dana u samoizolaciju. To onda nije to više, nije regularno. Ako se naravno stvore uslovi, mi smo za. To je normalna stvar da se okonča prvenstvo. U Srbiji npr. su krenuli treninzima, ali to je druga država".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svjestan je da će se pandemija koronavirusa mnogo odraziti na nogomet.

"Treba stvari gledati realno. Misliti prije svega na zdravlje. Zamislite da krenemo i zarazi se jedan igrač koji je iz ekipe koja je već igrala jedno kolo sa nekom ekipom. To bi bio haos. Sve ide postepeno, imaju ljudi koji trebaju da donesu odluku, pametniji su u tome. Ipak, nije to nimalo lako donijeti. Fudbal je i fizički kontakti, znojenje, svlačionice...", dodao je Đorđević.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi