Zato je i postao jedan od najvećih: Ronaldova poruka za kraj govori sve

Zato je i postao jedan od najvećih: Ronaldova poruka za kraj govori sve

E. Škorić

Nogometna sezona za Cristiana Ronalda je gotova sinoć nakon što je Juventus unatoč 2:1 pobjedi ispao od Lyona u osmini finala Lige prvaka.

Ronaldo je postigao oba gola za Staru damu, ali to nije bilo dovoljno i za Juventus je zvanično sezona 2019/20 gotova. Osvojen je Scudetto, ali bili su veliki planovi kada je Liga prvaka u pitanju. Oni su sinoć nestali.

Ronaldo je odlučio da "odjavi" sezonu porukom koja najbolje pokazuje zašto je tu gdje jeste - jedan od najboljih nogometaša svih vremena.

"Sezona 2019/20 je gotova, puno kasnije nego obično, ali ipak prije nego što smo očekivali. Sada je vrijeme za razmišljanje, vrijeme je za analizu uspona i padova, jer je kritičko razmišljanje jedini način za poboljšanje", počeo je Ronaldo poruku, a dalje još u istoj piše:

"Ogroman klub poput Juventusa mora uvijek razmišljati kao najbolji na svijetu, raditi kao najbolji na svijetu, kako bismo sebe mogli nazvati jednim od najboljih i najvećih klubova na svijetu. Ponovna titula u Serie A u tako teškoj godini nešto je na što smo ponosni. Osobno, postizanje 37 golova za Juventus i 11 za portugalsku reprezentaciju nešto je zbog čega se suočavam s budućnošću s obnovljenom ambicijom i željom da iz godine u godinu radim sve bolje i bolje. Ali navijači traže više od nas. Od nas očekuju više. I moramo da ispunimo najviša očekivanja. Neka nam ova kratka stanka za godišnji odmor omogući da donosimo najbolje odluke za budućnost i vratimo se snažnije i predanije nego ikad".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dakle, sudeći po onome što je napisao na društvenim mrežama za kraj sezone, Ronalda ćemo i naredne sezone gledati na najvišem nivou.

Top Komentari

Rajvosa2019
A Georgina , sta nam je ona porucila ?
7 0
Ecosport
Vozdra Gaynaldo smetljaru
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi