Navijači Željezničara se naježe na pomen meča protiv Zrinjskog iz 2009. godine, sada žele još više

Bio je to historijski trenutak

Navijači Željezničara se naježe na pomen meča protiv Zrinjskog iz 2009. godine, sada žele još više

A. Čaušević

Plavi će u subotu igrati derbi protiv Zrinjskog, meč koji će možda i na pravi način pokazati od kakvog kova je aktuelna ekipa i da li može pretendovati na najveće domete. 

Možda i pomalo iznenađujuće s obzirom na situaciju u Zvorničkoj 27 pred start sezone, Željezničar je na samom vrhu Premijer lige nakon 12 odigranih mečeva.

Edis Mulalić je posložio kockice, spoj mladosti i iskustva je dobitna kombinacija što se odrazilo na igre na terenu. Osvojena su 22 boda. Neki će reći da su možda usput ispušteni neki bodovi poput domaćeg duela sa Širokim Brijegom i Leotarom, ali stanje na tabeli je nadmašilo očekivanja, barem onih realnih pristalica sarajevskog tima.

Plavi će u subotu igrati derbi protiv Zrinjskog, meč koji će možda i na pravi način pokazati od kakvog kova je aktuelna ekipa i da li može pretendovati na najveće domete.

Utakmica na stadionu Grbavica u subotu od 17 sati je već sada spektakl u najavi pošto se očekuje da tribine budu krcate i minimalno 10.000 gledatelja.

Plavi i Plemići su do sada odigrali niz sjajnih mečeva u Dolini ćupova, ali navijači Željezničara se naježe na pomen jednog. Riječ je o meču iz aprila 2009. godine.

Oglasi

Tada su na Grbavici po prvi put zasijali reflektori nakon agresije na BiH. Pred oko 9.000 gledatelja domaćin je slavio sa 1:0, a strijelac je bio Igor Radovanović.

Cilj navijača Željezničara je u subotnjem meču napraviti još veći spektakl. "Mobilizacija" za okršaj sa mostarskim rivalom je već počela pa je za očekivati da tribine budu popunjene.

Pristalice sarajevskog velikana su u proteklom periodu pokazali nevjerovatnu lojalnost. Grbavica je najposjećeniji bh. stadion iako su rezultati bili ispod očekivanih. Nekoliko puta tribine su bile ispunjene i ne postoji razlog da tako ne bude i u subotu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je ove sezone već jednom savladao Zrinjski. Pod Bijelim brijegom je bilo 1:2. Istina je da su tada Plemići bili više fokusirani na evropske mečeve, međutim to ne treba da umanjuje trijumf izabranika Edisa Mulalića.

Svjesni su u stručnom štabu da će duel na Grbavici biti drugačiji od onog mostarskog, ali isto tako znaju da sa navijačima kao 12. igračima mogu pobijediti bilo koji tim iz BiH u Dolini ćupova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
Do pobjede... inshAllah
1 3
SamoZrinjski
Zajedno Do Slavlja!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi