Zmajevi jutros otputovali u Bukurešt, sutra nas očekuje okršaj protiv Rumunije

Posljednji meč Lige nacija

Zmajevi jutros otputovali u Bukurešt, sutra nas očekuje okršaj protiv Rumunije

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igra sutra u Bukureštu protiv Rumunije meč posljednjeg kola Lige nacija.

Zmajevi su u petak na Bilinom polju uspjeli da pobijede selekciju Crne Gore sa 1:0 i osiguraju prvo mjesto u grupi koje nam je donijelo plasman u Ligu A i baraž za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Bh. reprezentacija je pred prepunim stadionom u Zenici slavila golom Ermedina Demirovića i zbog toga utakmica protiv Rumunije i nema neki poseban rezultatski značaj za naš tim.

Jasno je da će Ivaylo Petev sigurno napraviti promjene u sastavu za sutrašnji meč i šansu pružiti igračima koji se nisu naigrali protiv Crne Gore, te će to biti odlična prilika da testira druge igrače.

Nakon jučerašnjeg treninga već jutros su naši reprezentativci otputovali za Bukurešt sa sarajevskog aerodroma.

Oglasi

Po dolasku u Bukurešt naša reprezentacija će na stadionu Giulesti odraditi službeni trening u 18:00 po našem vremenu, dok će se press konferencija održati pola sata ranije.

Treba istaći da se utakmica između Rumunije i Bosne i Hercegovine igra od 20:45 sati, a domaća selekcija će pokušati sigurno da dođe do pobjede kako bi se izborila za ostanak u Ligi B.

Za to je Rumunima potreban i poraz Finske u Porgorici protiv Crne Gore i na taj način Finci bi naredno izdanje Lige nacija igrali u Ligi C.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Također, već su poznate i kvote za sutrašnji okršaj u Bukureštu, a prema kladionicama Rumuni će imati ulogu favorita.

U bogatoj ponudi Volcanobet kladionice možete pogledati kvote za meč Rumunija - BiH i to OVDJE. Također, poznate su kvote i za ostale utakmice koje su na rasporedu sutra u Ligi nacija.

Top Komentari

Adnanos
Neko fakat mora obratit paznju na Adisa Jasica iz Wolfsbergera. Adis vec sada moze pomoc nasoj repki. A oni zovu Matea Susica, Hrvoje Milicevica ili Adnan Kovacevic koji skoro pa da neigra u Madjarskoj. A Besima tek sada zvali kada je Anel otkazao. A Besim igra svaku utakmicu u Norveskoj dok Adnan neigra skoro nikako. Mateo Susic ima 31 godinu i nema mjesta u ekipi Apoela vec sjedi na klupi ili je na tribinama. Jednu utakmicu je odigrao protiv Pafosa i to je to. Stvarno zalosno da njega zovu a da Adisa nezovu. I onda kada ga bude Austrija zvala onda ce nasi preispitivat njegov patriotizam i svasta o momku govorit a kao da ima izbora kada ga Austrija pozove u A repku jer su mu oni dali sve. A ako ga sada Bosna pozove Austrija bi imala koliko toliko razumijavanja. Kontam kada bude jos bolji i kada ode u bolji tim onda ce ga zvati obe repke ali tada cemu biti tesko odbiti Austriju zato sto je prosao sve njihove mladje selekcije i zbog toga sto su mu oni dali i omogucili sve. Recimo da ode i Englesku i pocne igrati za Chelsea onda ce ga sigurno zvati obe selekcije. Tada ce teze biti za njega da odabere Bosnu zbog pritiska Austrije i njihove javnosti. To je samo jedan mali primjer. Ali sada nebi imao toliki pritisak da ga Bosna pozove. A momak fakat ima mjesta kod nas umjesto Susica koji ni na koji nacin nije zasluzijo da ga zovu. 31 godina covjece i grije klupu na Kipru. A igraju na istoj poziciju. Sem sto Adis igra redovno i sto je pred njim duga karijera i bit ce sve bolji.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi