Jean Todt izabran po treći put, na čelu FIA-e ostaje do 2021. godine

Novi četverogodišnji mandat za Francuza

Jean Todt izabran po treći put, na čelu FIA-e ostaje do 2021. godine

Jean Todt će još četiri godine biti na čelu Međunarodne automobilske federacije, s obzirom da je treći put izabran na ovu poziciju.

Za Todta će ovo biti posljednji mandat na čelu krovne kuće svjetskog automobilskog sporta, s obzirom da pravila FIA-e jasno kažu da niko ne može ostati na poziciji predsjednika ove organizacije duže od 12 godina ili tri mandata.

Danas 71-godišnji Todt je prvi put izabran na mjesto predsjednika FIA-e 2009. godine, a on će sa istog odstupiti 2021. kada mu i ističe posljednji mandat.

Ovaj nekadašnji šef Ferrarijevog F1 tima će voditi FIA-u u veoma izazovnom vremenu jer će se u narednom periodu pristupiti pregovorima o ugovorima koje vezuju različite ekipe za Formulu 1, s obzirom da većina važećih ističe 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti