Marquez pokorio Tajland, u Japanu bi mogao proslaviti novu titulu u kraljevskoj klasi

Moto GP šampionat

Marquez pokorio Tajland, u Japanu bi mogao proslaviti novu titulu u kraljevskoj klasi

E. Škorić

Vozač Repsol Honde Marc Marquez slavio je u trci za Veliku nagrada Tajlanda.

Marquez je danas imao žestoku borbu s Andreom Doviziosom iz Ducatija, a na kraju ga je napao u finišu trke i poslije poskjednje krivine uspio da se zadrži ispred.

Iza njih dvojice smjestio se vozač Yamahe Maverick Vinales, koji je bio na -27 stotinki od pobjednika, a nešto više od sekundu ispred timskog kolege Valentina Rossija.

Marquez je povećao prednost u generalnom plasmanu na 77 bodova u odnosu na Doviziosa, pa mu u narednoj trci u Japanu treba samo da bude ispred Italijana da dođe do pete titule u kraljevskoj klasi i sedme ukupno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi