Ni mećava nam ne može ništa: EYOF uz Caddy Kombi Comfortline

Sve je bilo tako lakše i ljepše

Ni mećava nam ne može ništa: EYOF uz Caddy Kombi Comfortline

E. Čaušević

Prošlog vikenda Sarajevom se proširio olimpijski duh nakon što je na stadionu Asim Ferhatović-Hase otvoren Evropski olimpijski festival za mlade (EYOF).

Glavni grad Bosne i Hercegovine barem na sedam dana ponovo je odisao olimpijskim duhom kao nekada, a dvorane i planine nudile su razna dešavanja tokom cijelog dana. Bjelašnica, Jahorina i Igman bili su bukirani za skijanje, skijaško trčanje,snowboard... Dok su u dvoranama Zetra, Skenderija i na Palama bili dvoranski zimski sportovi.

EYOF je vratio osmijeh na lice građana, te je grad zaista odisao nekim posebnim raspoloženjem. Ekipa portala SportSport.ba izvještavala je sa svih borilišta, a sve to bilo nam je omogućeno uz udobni automobiliz kompanije Volkswagen.

Naime, riječ je o novoj generaciji popularnih Caddyja. Caddy Kombi Comfortline je automobil koji je oduševio mnoge i to zbog mnoštva razloga. Iako je Caddy nekada važio za dostavno vozilo nova generacija nam nudi nešto sasvim novo.

Automobil sa odličnim prostorom sada više služi kao auto kakvo bi poželjela svaka porodica. Putovanja na naše planine bila su prava avantura, a zbog udobnosti vozila čak smo poželjeli da traju i duže. Velika zapremina Caddyja od čak 750 litara je bila pravo rješenje za svu opremu koja nam je bila potrebna na raznim takmičenjima.

Imali smo priliku da vozimo "dizelaša" 2.0 TDI koji je imao izuzetno malu potrošnju, ali i mnogo snage kada je to bilo potrebno. Ni mećava koja nas je zadesila u ponedjeljak na Jahorini nije bila problem za Caddyja kojeg bi se sigurno "postidjeli" i mnogi džipovi.

Model Caddy Kombi Comfortline je pored motora 2.0 TDI imao i 110kW, 150KS i manuelni mjenjač 6-stepeni. Naravno, automobil je na prednji pogon na pet vrata i pet sjedišta. Vrata iza vozača i suvozača su "klizna" te zbog toga olakšavaju mnogo toga i tek tada vidite svu prostranost ovog automobila.

Također, vožnja po gradu je prava "uživancija", a ovaj model je bio maksimalno opremljen što se tiče opreme. Automobil koji možete samo poželjeti kada su u pitanju neka duža putovanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti