Očevim stopama: Schumacherov sin prvak Evrope u Formuli 3

Sve je bliže ulasku u Formulu 1

Očevim stopama: Schumacherov sin prvak Evrope u Formuli 3

Mick Schumacher, mladi 19-godišnji sin legende Formule 1, ponovo je privukao veliku pozornost na sebe.

Od ranije je poznato kako Mick ima aspiracije jednog dana biti kao i slavni otac Michael Schumacher, a da ide njegovim stopama pokazao je i danas, postavši novi evropski prvak u Formuli 3.

Schumacher junior je, naime, osvojio drugo mjesto na stazi u Hockenheimu i uoči posljednjeg nastupa sezone ima nedostižnu prednost ispred Britanca Dan Ticktum koji vozi za Motopark.

"Presretan sam, još ne mogu vjerovati", kazao je Mick koji nastupa za momčad Prema Theodore Racing.

Ovim uspjehom Mick je ujedno i osigurao licencu za za elitno automobilističko takmičenje, a za očekivati je da će se njegovo ime i u narednom periodu dovoditi u vezu s timovima iz Formule 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi