Peugeot i Benetau predstavljaju Sea Drive Concept

Inovativan koncept vozačevog mjesta

Peugeot i Benetau predstavljaju Sea Drive Concept

Sponzorski tekst
Teme:

Na temelju svjetskog uspjeha koji je polučio i-Cockpit® uz oko 4 milijuna korisnika, Peugeot  danas svoju stručnost u ergonomiji vozačeva mjesta pruža vodećem svjetskom poduzeću za nautiku Benetau. Taj funkcionalni koncept osmislio je i ostvario Peugeot Design Lab, a povezuje intuitivno i prirodno upravljanje funkcijama koje pruža Peugeot i-Cockpit® i povezanu tehnologiju Ship Control® koju je razvio BENETEAU. Sea Drive Concept spaja najbolje od obaju svjetova i tako istražuje moguću budućnost kormilareva mjesta u nautici.

Peugeot i-Cockpit®: inovativan koncept vozačevog mjesta

Voziti Peugeot uvijek je bilo jedinstveno iskustvo. Znanje i umijeće Marke u usavršavanju osovina uvijek je pridonosilo užitku u vožnji. Kako bi donio više užitka i otkrio nove doživljaje, Peugeot sad već nekoliko godina duboko promišlja o vozačevu mjestu. Iz te je potrage proizašao inovativni koncept unutarnjeg uređenja: Peugeot i-Cockpit®.
Čine ga sljedeći bitni elementi:

- Kompaktni upravljač, najmanji na tržištu među svim segmentima, za jednostavnije
upravljanje i izvanredne doživljaje u vožnji.
- Instrumentna ploča u visini očiju na kojoj se prikazuju informacije u vidnom polju vozača
omogućuje mu da ne skreće pogled s ceste i da se usredotoči na putanju vozila.
- Velik dodirni zaslon na intuitivan način objedinjuje komande svih funkcija koje poboljšavaju
udobnost (radio, klimatizacija...) i omogućuje prirodno upravljanje svom opremom vozila.

Stoga je armaturna ploča iznenađujuće pročišćena, suvremena i tehnološki napredna. Broj tipki sveden je na najmanju moguću razinu, što zajedno s primijenjenim plemenitim materijalima visokokvalitetne izrade naglašava posebnost kojom se odlikuje Peugeot i-Cockpit® i pobuđuje užitak, okretnost i usredotočenost vozača. Sada je unutrašnjost vozila Peugeot prepoznatljiva na prvi pogled i vrlo je privlačna.

Saga i-Cockpit®: sjajan komercijalni uspjeh

Za SUV-ove 3008 i 5008, inženjeri i dizajneri Peugeot konkretizirali su ta visoka tehnološka ostvarenja obogaćivanjem serijske opreme instrumentnom pločom visoke razlučivosti od 12,3’’ koja se može u potpunosti podesiti i krase je futuristički grafički elementi. Niz prekidača – vrlo elegantnih tipki koje omogućuju izravan i trajan pristup glavnim funkcijama udobnosti i sigurnosti. Ukupno do danas oko 4 milijuna kupaca od 2012. uživa u prednostima koje pruža Peugeot i- Cockpit®.

Taj se koncept prirodno nametnuo kao glavno razlikovno obilježje novijih ostvarenja marke sa znakom lava. A to je tek početak. Nastavljaju se istraživanja, kao što to dokazuje PEUGEOT INSTINCT CONCEPT i njegov Responsive i-Cockpit® kojim se redefinira kabina kako bi odgovarala novim potrebama proizašlima iz autonomne vožnje.
Voziti uz Peugeot i-Cockpit® jest i ostat će privlačno, poticajno i zanosno iskustvo.
Gradeći na tom ekskluzivnom iskustvu Peugeot Design Lab želio je ići korak dalje i istraživati nova područja u sektoru nautike i motonautike, koji je izrazito drukčiji. A na tom području, što bi bilo prirodnije od susreta marki Peugeot i BENETEAU?

Plodonosna suradnja koju ostvaruju BENETEAU i Peugeot Design Lab Peugeot i BENETEAU. Te dvije kultne francuske marke, od kojih je svaka vodeća u svojoj
djelatnosti, uvijek su imale zajedničke vrijednosti odvažnosti i inovacije.

Za Peugeot to se osobito ostvarilo u lipnju 2012. kada je osnovan Peugeot Design Lab, studio za globalni dizajn brenda posvećen uslugama za vanjske klijente. Njegova je misija osmišljavanje proizvoda ili usluga za globalno iskustvo marke u svim sektorima djelatnosti.

S druge strane, svjestan sve veće sofisticiranosti opreme na svojim plovilima, BENETEAU je uspostavio program istraživanja pod nazivom Advanced Monitoring System (AMS). Taj sustav omogućava centraliziranje svih korisnih informacija za upravljanje, sigurnost i udobnost u kabini. Ti su napori iznjedrili tehnologiju Ship Control®, koja je ugrađena i predstavljena javnosti na novoj sportskoj jahti BENETEAU Gran Turismo 50.

Sea Drive Concept plod je suradnje između dvaju inovativnih programa, odnosno dijaloga između dvaju svjetova. Na prvi pogled, taj koncept odlikuje se različitim karakterističnim elementima kakve ima Peugeot i-Cockpit®:

Kompaktni upravljač koji izravno proizlazi iz svijeta automobila. Kao i na posljednjim
proizvodima marke sa znakom lava, njegova veličina osigurava jednostavno i ugodno
upravljanje;

Velik dodirni zaslon od 17 inča na kojem se prikazuje sučelje Ship Control® i koji omogućuje
trenutan pristup elektroničkim funkcijama broda;

Tablet koji se može skinuti, a prikazuje glavne informacije za navigaciju u vidnom polju
kormilara;

Prekidači smješteni sa svake strane upravljača omogućuju izravan i stalan pristup glavnim
funkcijama 

Sve je izrađeno na temelju kvalitete sastavljanja i odabira materijala koji izravno proizlaze iz znanja i umijeća marke Peugeot na njegovoj izvedbi GT: koža Nappa, prošivi bakrene boje, kromirani i sjajni elementi...

Sučelje Ship Control®, spaja jednostavnost i univerzalnost te omogućuje prikaz svih korisnih
informacija u kabini, na primjer:

Osvjetljenje kabine (raspored, jačina);
Klimatizacijski sustav;
Navigacija (brzina, struja, dubina, ruta, smjer, položaj);
Nadzor razine akumulatora;
Nadzor razine spremnika goriva;
Električno upravljanje (jednosmjerna i izmjenična struja);
Upravljanje kaljužnim pumpama;
HiFi;
Motori (okretni moment, brzina)

Sučelje Ship Control® pravo je putno računalo ugrađeno u brod, te prati i pomaže u navigaciji, a pridonosi i ugodnijem boravku na brodu. A budući da je moguće više tableta lokalno povezati na sučelje, svaki član posade može pristupiti svim ponuđenim funkcijama.
Takva iznimna povezanost uvedena je u Sea Drive Concept koji je osmislio PEUGEOT Design Lab. Zbog toga je to ostvarenje visoke tehnologije u sektoru koji se intenzivno mijenja. Sea Drive Concept predočava nov način oblikovanja kormilareva mjesta na brodu. Najavljuje budućnost motonautike.

Peugeot I izazovna i vrhunska vožnja, profinjen dizajn i beskompromisna kvaliteta temeljna su obećanja Marke njezinim kupcima te pridonose emocijama koje izaziva svaki automobil Peugeot .

Peugeot je prisutan u gotovo 160  zemalja na više od 10 000 prodajnih mjesta, Peugeot je napredovao u 2016 za 12,3 % s 1 919 460 vozila prodanih u svijetu. Peugeot posvuda sjedinjuje učinkovitost, stav i emocije s ambicijom da bude prvoklasni proizvođač za masovno tržište svjetskog glasa. Povijest automobila Peugeot započela je 1889., a ove godine je obogaćena novom pobjedom na stazama Dakara s trostrukom pobjedom novog Peugeot 3008 DKR.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi