Renault prvi predstavlja bolid za novu sezonu

Pripreme za novu sezonu F1 u punom jeku

Renault prvi predstavlja bolid za novu sezonu

E. Čaušević

Pripreme za novu sezonu Formule 1 u punom su jeku, a ekipe već rade punim pogonom za pripremanje novih bolida koje će koristiti u narednoj sezoni.

Aktuelni prvak Formule 1 ekipa Mercedesa nedavno je potvrdila da će predstaviti bolid za novu sezonu 22. februara i to na legendarnom Silverstoneu. Četiri dana kasnije počinju i zvanična testiranja na stazi u Barceloni.

Istog dana predstavljanje je najavio i Ferrari, ali su iz italijanskog tima poručili da će ceremonija biti zatvorenog tipa i da ćemo bolid vidjeti samo preko fotografija.

Prvi koji bi trebao predstaviti svoj novi bolid trebao bi biti Renault koji će to uraditi 20. februara, ali baš kao i Ferrari ceremonija je zatvorena za javnost. McClaren će to uraditi 23. februara, a Toto Rosso i Force India će to uraditi dan kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi