Službeno: Sirotkin u Williamsu
EPA

Kubica u ulozi test vozača

Službeno: Sirotkin u Williamsu

E. Ganibegović

Već odavno je poznato kako je Williams u potrazi za novim vozačem. Mjesecima se špekulisalo o novom imenu koji će zamijeniti Felipea Massu, a danas je i zvanično Sergey Sirotkin postao novo lice britanske ekipe.

Osim potvrde da je ovaj 22-godišnji Rus pristigao u britansku momčad, također je potvrđeno da će Robert Kubica biti njihov test vozač, iako je i on bio u svim kombinacijama za Williams.

Williams će tako imati ubjedljivo najmlađi tim na gridu sa ukupno jednom sezonom F1 iskustva.

"Reći da sam ponosan što sam dio ovakog velikog tima, mislim da nije dovoljno jako. Nadam se da ćemo uz mnogo truda i zalaganja, svi ispuniti svoje snove", rekao je Sirotkin.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi