Uz Škodu Rapid 1.6 MPI+LPG kilometri su samo broj
Ukupni trošak puta Sarajevo-Bugarska-Sarajevo je iznosio samo 140,00 KM.

Put do Razgrada i nazad

Uz Škodu Rapid 1.6 MPI+LPG kilometri su samo broj

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak je odigrala prijateljsku utakmicu protiv selekcije Bugarske i slavila sa 1:0 na "Ludogorets Areni" u Razgradu.

Kao i svaki put kada igra bh. reprezentacija ekipa SportSport.ba izvještavala je sa mjesta događaja svoje čitatelje. 

Iako je pred nama bio veoma dug put to nas ni ovaj put nije zaustavilo da iz prve ruke saznate sve informacije vezane za našu ekipu koja je u Razgradu boravila pet dana.

Ranom zorom u ponedjeljak krenuli smo put Bugarske i naše destinacije Razgrada. Pred nama je bio veoma dug put, dosta kontrola, umora, no sve je to bilo svedeno na minimum u odličnom automobilu - Škoda Rapid 1.6 MPI+LPG.

Velika udobnost i komfor pomogli su nam da gotovo "ne osjetimo" put koji je trajao skoro 18 sati i pređenih preko 1.000 kilometara. Prema Razgradu smo izabrali nešto duži put preko Živinica, Tuzle, Orašja, Sremske Mitrovice, Niša i Sofije.

Mogli smo uživati u prizorima balkanskih država, a za naš Rapid ni nešto lošiji put nije predstavljao nikakav problem. Oduševljenje mojih saputnika Škodinim autom u ovoj avanturi iz kilometra u kilometar bilo je sve veće.

Nova redizajnirana Škoda Rapid pokazala se kao pun pogodak za put prema Razgradu. Ono što nas je posebno oduševilo jeste veoma mala potrošnja ovog automobila koji ima ugrađen LPG sistem. Ušteda novca zbog ugrađenog plina bila je velika što je dodatni plus za Škodu Rapid. Ukupni trošak puta Sarajevo-Bugarska-Sarajevo je iznosio samo 140,00 KM.

Nakon nekoliko dana u Razgradu i utakmice protiv Bugarske došlo je vrijeme za povratak u Sarajevo. Ovaj put odlučili smo da nećemo baš toliko koristiti autoput, te da ćemo uživati u gradovima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Od Niša, preko Kruševca, Kraljeva, Čačka, Užica konačno smo stigli u BiH. Od Višegrada do Sarajeva osjećao se lagani umor, ali i žal što ćemo uskoro morati vratiti Škodu Rapid.

No, nadamo se da ćemo ponovo u budućnosti imati priliku da s ovim vozilom putujemo u nove avanture sa našom reprezentacijom. Ko zna, možda to bude već u narednim utakmica Lige nacija ili prijateljskim okršajima protiv Turske i Španije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti