Barcelona profitira zbog Dembeleove povrede

Ne mora da plaća bonuse

Barcelona profitira zbog Dembeleove povrede

E. Škorić

Ousmane Dembele povrijedio se ponovo i Barcelona će narednih mjesec dana biti bez krilnog nogometaša koji je doveden iz Borussije Dortmund.

Dembele je plaćen 105 miliona eura uz 40 miliona bonusa, ali po svemu sudeći Barcelona neće isplatiti sav novac koji je naveden među bonusima.

Radi se o tome da za svakih 25 zvaničnih mečeva u szeoni Barcelona plati dodatnih pet miliona eura Borussiji, ali Dembele je imao dvije nezgodne povrede i Katalonci će zbog njegove povrede biti opterećeni punog bonusa.

Dembele je zbog povrede propustio više od 100 dana od dolaska u Barcu, igrač je ukupno odigrao samo 141 minutu, imao je sedam nastupa, ali prema svemu sudeći neće odigrati više od 29 utakmica u sezoni. Stoga će Barca platiti svega pet ili 10 miliona eura bonusa, a ne predviđenih 40 miliona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekuje se da Dembele propusti duele s Espanyolom (17. januar), potom s Betisom (21. januar), Espanyolom (25. januar), Alavesom (28. januar)... Očekuje se njegov povratak tek krajem februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi