Gattusov Milan teškom mukom slavio pobjedu protiv Bologne

Prva pobjeda za Gattusa

Gattusov Milan teškom mukom slavio pobjedu protiv Bologne

Fudbaleri Milana slavili su pobjedu večeras protiv Bologne na domaćem terenu u okviru italijanske Serije A sa 2:1. 

Ekipa koju od nedavno sa klupe predvodi nekadašnji vezista Rossonera Genaro Gattuso ostvarila je tako prvu pobjedu pod njeogovom trenerskom palicom, ali dosta teže nego što se očekivalo.

Milan je poveo u 10. minuti kada je Bonaventura pogodio nakon asistencije Nikoloe Kalinića. Ipak, gosti do poravnanja dolaze samo 13 minuta kasnije, a mrežu golmana Donnarumme je zatresao Verdi. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku je Milan učinio sve da dođe do pobjede, ali nije imao mnogo šansi prije 76. minute kada je Fabio Borini ubacio, a Bonaventura postiga i drugi gol na meču za pobjedu svog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan se nakon ovog trijumfa probio ispred današnjeg rivala jer sada ima 21 bod i nešto bolju gol razliku od Bologne koja je također na istom broju bodova. U narednom kolu Rossoneri gostuju Veroni, dok Bologna igra kući protiv Juventusa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi