Guardiola: Busquets je tek stigao u tim, a Messi mi je odmah prišao i rekao samo jednu rečenicu

Prisjetio se 2008. godine

Guardiola: Busquets je tek stigao u tim, a Messi mi je odmah prišao i rekao samo jednu rečenicu

E. Čaušević

Pep Guardiola je s Barcelonom osvojio sve što je mogao osvojiti i sigurno da je to vjerovatno najbolji period njegove trenerske karijere.

Guardiola je na ljeto 2008. godine na iznenađenje mnogih dobio šansu od čelnika kluba da preuzme prvi tim i ispostavilo se da je to bio pun pogodak. On je Barci donio sve moguće titule i to u nekoliko navrata.

Sadašnji trener Manchester Cityja prisjetio se svog dolaska na klupu Barcelone i odluke da priključi nekoliko igrača iz B tima što nisu baš odobravali navijači.

No, i to je bio genijalan potez Guardiola, a uskoro je Barca bila sastavljena skoro samo od igrača iz La Masije. Jedan od njih bio je i Sergio Busquets koji je već preko deset godina standardni član prve postave Blaugrane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Guardiola je izjavio da je Busquets bio igrač kojem je suđeno da uspije u Barceloni, a to mu je rekao i Messi na prvom zajedničkom treningu.

"Sjećam se da mi je Messi prišao nakon prvog treninga kada sam postao trener. Tada sam doveo nekoliko igrača iz B tima i tu je bio i Busquets. Messi mi je samo rekao 'Sviđa mi se ovaj', a ja sam mu dodao da se ne brine jer će Sergio uvijek biti tu kada treba. To je igrač koji radi za tim", rekao je Guardiola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pashabih
Šta ovo odjednom busketsa kuju u zvijezde, nikad niko o njemu nije ništa pisao...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi