Inter "ludi" za Pastoreom, ali kako da ga dovede?

Inter "ludi" za Pastoreom, ali kako da ga dovede?

E. Škorić

Argentinac Javier Pastore karijeru bi mogao nastaviti u redovima Intera, mada je pitanje kako će italijanski klub uspjeti u namjeri da ga anažuje.

Inter traži zvučna pojačanja ovog januara, a nakon Brazilca Rafinhe, koji je došao na posudbu iz Barcelone, postoji mogućnost da potpiše i Pastore. 

Argentinac je navodno potencijalna meta Intera, čiji su predstavnici imali sastanak sa agentom ofanzivca koji nije puno igrao na Parku Prinčeva u posljednje vrijeme.

Kako javlja Sky Italia, sportski direktor Intera Piero Ausilio i tehnički koordinator Walter Sabatini, kao i Pastoreov agent Marcelo Simonian imali su druženje u Milanu, a tema je naravno bio potencijalni transfer igrača u Inter.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, PSG ne želi da proda Pastorea, spreman ga je pustiti samo na posudbu, dok Inter želi da otkupi njegov ugovor, a jedni i drugi imaju problema sa financijskim fair playom.

Osim toga, trenutna Pastoreova primanja prevelika su za Inter, pa bi se igrač odlaskom u Italiju morao odreći dobre količine novca.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi