Italijana skupo koštao poraz Albanije od Turske

Panucci ostao bez posla

Italijana skupo koštao poraz Albanije od Turske

Legendarni italijanski fudbaler, a danas trener, Christian Panucci je ostao bez angažmana.

Naime, on je dobio otkaz na klupi reprezentacije Albanije nakon sinoćnjeg poraza na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Turska je bila bolja i slavila rezultatom 2:0, a to je bilo previše za čelnike Fudbalskog saveza Albanije koji su Panucciju uručili otkaz.

Inače, Panucci je kormilo Albanije preuzeo na ljeto 2017. godine i od tada vodio ovu selekciju do skora od četiri pobjede, dva remija i devet poraza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Christian Panucci je samostalnu trenersku karijeru počeo 2015. kada je preuzeo ekipu Livorna. Vodio je Livorno u dva kratka mandata, dok je prije pozicije selektora Albanije vodio Ternanu i to na samo jednom meču.

Promo

Top Komentari

Benjamingst
Moj jaran inace Albanac tvrdio da ce Albanija biti prva ili druga u svojoj grupi da su jaki kao ekipa... Nakon poraza od Turske, tvrdi da mogu na EURO jel su velika selekcija... ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi