Lagan trijumf Sarajeva u Vitezu

Bordo tim sigurno do tri boda

Lagan trijumf Sarajeva u Vitezu

M. Šljivak

Sarajevo je u 18. kolu Premijer lige lagano savladalo na gostovanju ekipu Viteza sa 3:0. Tim Husrefa Musemića je dominirao po jako teškom terenu i na kraju je bez većih problema došao do tri boda sa kojima su u veoma dobroj poziciji pred drugi dio sezone u društvu najboljih bh. timova koji počinje u februaru i koji će sigurno donijeti dosta uzbuđenja.

Već u šestoj minuti meča gosti su poveli. Rahmanović je uposlio Mersudina Ahmetovića koji pogađa za 0:1.

Nakon gola nastavljeni su napadi Bordo tima koji u 16. minuti stiže i do drugog gola. Bekić je sjajno pogodio sa 20-ak metara za prednost od 0:2.

Mogli su gosti još koji put pogoditi mrežu Viteza. Stvorili su nekoliko dobrih šansi, ali nisu ih iskoristili, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:2 za goste sa Koševa.

Drugo poluvrijeme nije ponudilo previše uzbuđenja. Igralo se otvoreno na obje strane, određenih pokušaja je bilo, ali su gosti zadovoljni vodstvom lagano održavali rezultat.

Ipak, u 76. minuti gosti dolaze i do trećeg gola. Ponovo je pogodio Ahmetović za sigurnu pobjedu Bordo tima od 0:3.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Vitez - Sarajevo 0:3 (Ahmetović 6', 76', Bekić 16')

VITEZ: Badrov, Stanić, Brekalo, Tipurić, Livaja, Zukić, Karić, Šantić, Novak, Peko, Vuković.

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Bekić, Novaković, Mujakić, Stanojević, Adukor, Rahmanović, Velkoski, Sarić i Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi