Mogu li Cihat Arslan i Haris Dilaver odvesti NK Čelik u Evropu?
Zenici i Čeliku zaista treba malo da bi zavladala euforija, crno-crveni su u četiri utakmice proljetnog dijela neporaženi, igraju sjajno, a najveće zasluge za to pripadaju Cihatu Arslanu i nezadrživom golgeteru Harisu Dilaveru

Zeničani u nastavku sezone igraju sjajno

Mogu li Cihat Arslan i Haris Dilaver odvesti NK Čelik u Evropu? · Komentar

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Tušnju rezultatom 0:1 slavili protiv domaće Slobode. Bila je to prva gostujuća pobjeda Zeničana u ovoj sezoni, s kojom su napredovali na tabeli, te će na reprezentativnu pauzu otići sa šestog mjesta.

Podsjetimo da su Zeničani najavili da im je u ovoj sezoni cilj biti u sredini tabele, a da bi naredne godine mogli igrati i važniju ulogu u Premijer ligi. Ipak, kako su crno-crveni krenuli u drugi dio sezone (tri pobjede i jedan remi), kod navijača Čelika već je zavladala euforija.

Golom Harisa Dilavera, koji "rešeta" mreže u drugom dijelu sezone Zeničani su danas nakon više od 20 godina slavili na Tušnju. Izabranici Cihata Arslana srušili su jednu neugodnu tradiciju, a ekipa je dobila dodatno na samopouzdanju.
Šta se to promijenilo u igri Čelika, pa se od ekipe kojoj se predviđalo da će se grčevito boriti za opstanak sada misli okrenute prema gornjem dijelu tabele.
Ljetni prelazni rok je solidno odrađen, pojedini igrači koji su bili standardni poput Ružića, Karamatića, Šišića, Bevaba otišli su s Bilinog polja, dok su stigli Pavlović, Lelić, Hodžić, Aydemir, Blažević...

Čelik je na otvaranju drugog dijela sezone pobijedio Slobodu na Bilinom polju rezultatom 2:1, a nakon utakmice Adnan Örnek postao je bivši trener Zeničana. Na njegovo mjesto sjeo je Cihat Arslan, za naše prilike sigurno veliko trenersko ime, a to je ovaj bivši selektor mlade reprezentacije Turske demonstrirao u tri kola, koliko sjedi na klupi crno-crvenih.
U četiri kola nastavka Premijer lige, Čelik je postigao sedam golova, dok je recimo u 19. kola u prvom dijelu postigao skromnih 15 golova. Od sedam golova u drugom dijelu sezone, pet golova je postigao Haris Dilaver, koji se nalazi u životnoj formi, dok je preostala dva gola dodao Anel Dedić. Upravo su ova dvojica Zeničana u utrci za najboljeg strijelca Čelika u ovoj sezoni, Dilaver na svom kontu ima sedam golova, dok je Dedić trenutno na šest postignutih pogodaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Reprezentativna pauza za Čelik sigurno će dobro doći da se oporave povrijeđeni Salčinović i Dedić, te da ekipa još više upozna novog trenera, koji u kratkom vremenskom periodu pravi sjajne stvari na klupi kluba s Bilinog polja. Zanimljivo će biti u 24. kolu kada na Bilino polje stiže Mladost iz Doboja kod Kaknja. Sigurno da još nisu zacijelile rane nakon jesenjih 0:3 Mladosti na Bilinom polju.

Čelik će se sigurno pred velikim brojem navijača protiv Mladosti pokušati revanširati za poraz jesenas, te nastaviti sjajan niz koji ima u proljetnom dijelu. Čuda u nogometu se dešavaju, navijači crno-crvenih priželjkuju izlazak u Evropu, koliko je to moguće, vrijeme će pokazati, ali ono što je evidentno, da u Zenici, ali i Čeliku malo je potrebno da se grad digne na noge i zavlada velika euforija. Zeničani su nakon Željezničara ove sezone najgledanija ekipa kod kuće, a zamislimo samo šta bi bilo da se Čelik bori za titulu ili izlazak u Evropu od samog početka prvenstva.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
Nadam se da je ovo pocetak nekog ljepseg vremena za nas Celik! Ne mrzim Zrinjski, Siroki, Borac, al vise volim Sarajevo, Zelju, Velez, Slobodu :) samo naprijed Celik!
20 0
Senad Alispahic
Naprijed Čelik!
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti