Nermin Jamak danas na završnim razgovorima oko dolaska u Čelik
Jamak je i prije devet godina nosio crno-crveni dres, tako da mu nije nepoznato kako je igrati na Bilinom polju

Na listi želja i Okić, Crnkić, Karić...

Nermin Jamak danas na završnim razgovorima oko dolaska u Čelik

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika od ponedjeljka se nalaze u punom trenažnom procesu. Glavni trener Adnan Örnek, zajedno sa svojim pomoćnicima Soknanom, Hrnjićem i Hrustanovićem nametnuo je žestok ritam rada, tako da Zeničani dva puta dnevno treniraju na terenima u Zenici.

Klub s Bilinog polja iz dana u dan sve je jači, tako da se do kraja sedmice očekuje i da se kompletira ekipa, kojoj će se na pripremama u Turskoj priključiti još par igrača, a između ostalog i Nigerijac Pascal Okoli, koji je u prošloj sezoni pobrao velike simpatije na Bilinom polju.

Od mogućih pojačanja, kako SportSport.ba saznaje sutra će na Bilino polje na završne razgovore doći 31-godišnji veznjak Nermin Jamak. Ovom nogometašu istekao je ugovor s mostarskim Zrinjskim, gdje je u prošloj sezoni ubilježio 16 nastupa, te je uveliko sudjelovao u odbrani naslova prvaka BiH. Jamak je sigurno igrač, koji u Čeliku može donijeti prevagu u veznom redu, jer njegovi igrački kvaliteti nisu nikada bili upitni. U prilog mu ide svakako što ima iskustva igranja u crno-crvenom dresu, jer je prije devet godina nosio crno-crveni dres, kada se Čelik grčevito borio za opstanak.

Šef struke Adnan Örnek želi Nermina Jamaka na Bilinom polju, kao i Nermina Crnkića, Ševku Okića i Mahira Karića, s kojima su također obavljeni razgovori i velika je vjerovatnoća da u narednim danima, neko od nabrojanih stigne na Bilino polje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nema sumnje da će Čelik u narednoj sezoni imati respektabilnu ekipu, koja se ne bi trebala boriti za opstanak, što bi svakako bio pomak. Zeničani će najviše problema imati sa sastavljanjem zadnje linije, koja je bila i najgori dio tima u prošloj polusezoni. Vidjet ćemo na koji će način ljudi iz Čelika riješiti pitanje stopera, ali i još jednog lijevog, te desnog beka, s kojim bi se kompletirala zadnja linija.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

pticijaprcija
Odlična pojačanja, još odbrana i to je to.
23 2
Mali Memo
Spremaju se za 1.ligu Federacije
5 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi