Ozbiljne optužbe: Krpić osuo drvlje i kamenje po Mujkanoviću
Iskusni napadač odlučio je da za SportSport.ba iznese sve ono što mu "leži" na duši o trenutnom odnosu sa predsjednikom Slobode

Iskusni napadač za SportSport.ba

Ozbiljne optužbe: Krpić osuo drvlje i kamenje po Mujkanoviću · Intervju

E. Čaušević

U Tuzli je večeras održana Skupština FK Sloboda na kojoj je odlučeno da Senad Mujkanović ostane na čelu kluba nakon što je ponudio ostavku u svoje ime, ali i u ime svih članova uprave. Također, u svom izlaganju Mujaković je istakao da je klub suspendovao Sulejmana Krpića jer se nije pojavio na pripremama za nastavak sezone.

Krpić je na kraju prvog dijela sezone odlučio da napusti tuzlanski klub jer mu je istekao ugovor, dok je nakon toga Mujkanović izjavio da to nije tačno, te da ovaj napadač sa Slobodom ima ugovor do kraja 2019. godine. U razgovoru za SportSport.ba Krpić je odlučio da otvori dušu i otkrije šta se sve dešavalo na relaciji između njega i Mujkanovića u prethodnih godinu dana.

"Imam ugovor s njima? Pa, je li on to pokazao? Što ne pokaže taj ugovor? Prvo, što se tiče transtera u AIK. Nakon poraza od Mladosti, ja mislim rezultatom 3:0, otišao sam kući. Sutradan sam dobio poziv od Mujkanovića koji mi je rekao da moram doći u kafić 'Crveno-crni' gdje se okupljaju oni istinski navijači Slobode. Došli smo tu i već je bilo 15-ljudi, sve su to dobri ljudi. I onda nakon deset minuta izveo me napolje. Nisam imao pojma o čemu se radi. Rekao mi je 'Ti moraš ići u Švedsku, mi smo te prodali'. Odgovorio sam mu da ne mogu jer sam obećao da ću ostati u Slobodi i njemu, ali i navijačima. Neću da ostavljam klub u rasulu i da ću ostati zbog ugleda, jer sam ja takav čovjek. On mi je rekao na sve to 'Boli me ku*ac za Slobodom i navijačima", rekao je Krpić na početku razgovora za SportSport.ba, te nastavio:

"Kao prvo nije me Mujkanović prodao u AIK već Haris Skenderović iz Štokholma, a ja sam ga spojio s njim i svim tim ljudima. Drugo, transfer je bio između 150-200 hiljada eura, a meni su rekli da ću dobiti procenat od toga. Nisam dobio ni marke! Imao sam i dugovanja u klubu za nekoliko plata, ali hajde, nisam htio ništa da zatežem odnose oko toga. Klubu je došla dobra cifra da se malo dignu i bilo mi je drago. Uvijek sam govorio da hoću da odem samo ako će klub dobiti odštetu i otišao sam čistog obraza. Nakon mjesec dana u Švedskoj šaljem poruku Mujkanoviću da pitam za ta dugovanja, a on meni odgovara da je mislio da ću ja na kraju njega 'počastiti'".

"Njega da počastim, pa nije me on doveo u Slobodu. Mogu samo počastiti ljude koji su me doveli tu, Azmira Husića samo mogu počastiti, a Senada ne mogu. Dobili su 150-200 hiljada eura i gdje su sad te pare?".

Krpić se nakon toga dotakao i boravka u AIK-u gdje se zadržao samo šest mjeseci nakon čega se ponovo vratio u Slobodu. Ipak, ovaj napadač želi da razjasni da nije tačno da je zbog loših utakmica napustio švedski klub.

"Došlo je do komplikacija u AIK-u. Pitaj slobodno sve iz tog kluba šta je bilo. Mujkanović je počeo pričati da su me nabili nogom što nisam zaslužio. Imam klipove da svi vide kakav sam bio tamo i kako sam igrao. Senad nije poštovao ljude ni nakon para koje je dobio i svašta je pričao o meni i AIK-u. Onda se odlučim vratiti u BiH. Zvali su me Zrinjski, Željo i Sloboda. Odšteta za mene bila je 90 hiljada eura, a Mujkanović je govorio uporno da dođem i da će on to riješiti. Bio sam veoma blizu prelaska u Zrinjski i to možeš provjeriti. Htjeli su to platiti u 5-6 rata. Govorio sam Mujkanoviću da me ne zove i da idem u neki drugi klub da Sloboda ne plaća tu odštetu. On je ponavljao da će riješiti to, navijači su me počeli zvati jer je Sloboda moj klub i rekao sam ok i vratio se. AIK-u ništa nije plaćeno, dogovorili u se na rate, on priča da plaća, a to nije tačno. Imam ja sve uplatnice iz AIK-a, sve imam jer sam u dobrim odnosima s njima", kaže Krpić i dodaje:

"Govorio je da ugovor bude na godinu i po. Nije problem jer sam želio da se opet prodam i da zaradi klub nešto. Ipak, moj ugovor je bio na šest mjeseci, a njegovi ti što rade u klubu su napravili grešku. Ugovor je šest mjeseci kao što i Savez kaže. Što ne pokaže taj ugovor ako ima o kojem sada priča? Dobijao sam velike pritiske od navijača koji su me zaustavljali i krivli da dižem tenziju. Evo sad sam u Tuzli i niko me nije ružno pogledao. On je svu krivicu pokušao na mene da svali, imali smo dobar odnos, a sada ga nemamo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Znate kakav je on, priča po kafanama, voli da pije i pljuje klub i igrače. Kada smo završili utakmicu s GOŠK-om počeo je mene pljuvati. Kaže jedan moj gol klub košta 10.000 KM, pa nisam ja Cristiano Ronaldo. To što je on trošio puno para na nekima i što na mene želi da svali neće nikada moći jer sam ja uvijek bio karakter. Zvao ga moj menadžer, rekao da ću se vratit, oprostiti dugove i biti tu još pola godine. On mu je rekao 'Boli me ku*ac za Krpića i Ordagića. Moj sin je bolji od njega'. Tu je bio kraj priče. Onda je počeo pričati da će na moj broj devet na dresu pisati "džaba", da me sprda, ali nema veze ja sam čistog obraza. Štitio sam ga od drugih ljudi, šta god se pričalo ja sam ga branio. A, onda on kaže ja namjestio tekmu protiv Sloge Simin Han za 50.000 KM. Pa, koje bio najbolji protiv Sloge i dao gol?".

"On ima zgradu u kojoj su neki stanovi i svi igrači koji su živjeli tamo dobili su raskid ugovora i sve plate. Oni koji ne žive tu i ne plaćaju mu kiriju ne dobiju ništa skoro od toga. Skahić, Jahić, Ordagić i ja smo primjer. Kalezić je 15 dana prije završetka ugovora sve dobio i otišao kući. Svaka čast njemu zalužio je to, ali mi nismo dobili pare. Poštuje tamo one koji žive kod njega. Da kažem za kraj, najbolji čovjek u Slobodi je Denis Karić jer on zna svoj posao, ali ovi što ne znaju mute sve okolo".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Posjetilac
Raspad sistema u brodu koji tone ... gasi svjetlo motaj kablove.
13 1
Gvardiola
Bravo momak. I slobodno dodji ovdje i napisi ako te neko bude diro, samo to i ti netrebas vise nista. Mi cemo se pobrinuti za ove supke. Kakva stoka! I nije ga stid!? Ovakve supke treba istrebljivati. Kao paraziti, samo cijede društvo i sve oko sebe.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi