Pirlo: Italijanskom nogometu je potrebna temeljita reforma
EPA

Tvrdi legendarni veznjak

Pirlo: Italijanskom nogometu je potrebna temeljita reforma

E. Ganibegović

Legendarni italijanski veznjak Andrea Pirlo kako se nogomet u Italiji mora temeljito promijeniti, ako Azzuri planiraju da se vrate u sami vrh svjetskog fudbala.

Reprezentacija Italije se nije kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a jedan od ključnih igrača iz trijumfalnog tima iz 2006. godine kaže kako je potrebna temeljita reforma, kako bi se nacionalni tim vratio na pravi put.

"Italijanski nogomet treba da se obnovi, promijeni", rekao je Pirlo za Sky.

"Trebat će vremena, ali sada moramo početi ispočetka nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Jednostavno moramo biti još jači."

Italijanski veznjak je također govorio i o mogućnostima klubova iz Serije A u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juventus je jak, pokazali su to posljednjih godina, kada su dva puta bili u finalu. Ove godine imaju jak tim, i imaju velike šanse da idu do kraja. Što se tiče Rome, ona je napravila iznenađenje u grupi, pa su već sada napravili dobar rezultat", izjavio je Andrea, a zatim se dotakao svoje karijere.

"Upravo sam završio, samo trebam neko vrijeme da se ponovo vratim i znam što želim učiniti. Imam dosta vremena pred sobom i polako ću donositi odluke u budućim koracima u svojoj karijeri."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi