Počinje misija "Euro 2020", prvi na putu stoje Armenci
Jasno je da su Zmajevi izraziti favoriti na Grbavici

Zmajevi večeras počinju kvalifikacije za EP

Počinje misija "Euro 2020", prvi na putu stoje Armenci

Selektor Prosinečki je spremio svoje izabranike, spreman je i teren Grbavice, pa Zmajevi mogu početi put ka Evropskom prvestvu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacije za Euro ulazi nakon uspješne misije u Ligi nacija, u kojoj je izborena Liga A.

Prva prepreka u kvalifikacijama (Gurpa J) je reprezentacija Armenije. Duel sa izabranicima Armena Gyulbudaghyantsa igra se večeras, a Danac Jakob Kehlet će u 20:45 dati signal za početak meča.

Naša reprezentacija duel dočekuje u odličnom raspoloženju i formi, međutim imao je selektor Robert Prosinečki i nekoliko problema.

Tako zbog povreda neće igrati Sead Kolašinac i Elvis Sarić, veznjak u kojeg selektor ima puno povjerenja.

Na jučerašnjoj press konferenciji Prosinečki je govorio o današnjm protivniku Zmajeva.

"Skautirali smo Armence. U Ligi nacija su igrali promjenjivo, ali su dolazili u sve bolju i bolju formu, tako da se radi o jednoj ekipi koja je došla u Sarajevo da napravi najbolji rezultat. Nije samo Henrik tu, ima tu još dosta dobrih igrača, koji će dati sve od sebe za što bolji rezultat. Spremamo se za to, vjerujemo da smo dobili na samopouzdanje, a i atmosfera u timu je dobra. Vjerujem i da će dosta gledalaca biti na stadionu. Najvažnije je da dobro startamo", poručio je jučer Prosinečki, pa se osvrnuo na konstataciju svog kolege na klupi Armenije da u modernom fudbalu nema favorita:

"Može reći šta hoće, ali favorita ima u nogometu. Ja vjerujem da smo mi ti i da ćemo to pokazati na terenu. Istina je da je moderni nogomet došao na taj nivo, da može svako svakoga iznenaditi, ali na kraju pobjeđuje najbolji. Oni jesu dobri, ali vjerujem da ćemo mi biti bolji i da ćemo na kraju slaviti".

Sa Prosinečkim se slažu i kladionice, pa je tako i prema njima BiH izraziti favorit na Grbavici. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za duel BiH i Armenije!

Iako neće moći računati na Kolašinca i Sarića, Prosinečki na raspolaganju ima sve svoje glavne uzdanice i jasno je da su Zmajevi puno kvalitetniji od Armenije.

Ima i Armenija svoje adute. Naravno, igrač od kojeg će najviše zavisiti igra Armenaca je zvijezda Arsenala i nekadašnji fudbaler Borussije Dortmund i Manchester Uniteda,. Henrikh Mkhitaryan.

Ujedno, Mkhitaryan je ubjedljivo najskuplji igrač Armenije, a jedini osim njega čija se vrijednost procjenjuje na više od milion eura (1.5 miliona prema Transfermarktu) je ofanzivac njemačkog Regensburga Sargis Adamyan koji ove sezona igra odličnu u "Cvajti" gdje je postigao 10 golova i upisao osam asistencija.

Treba istać i da će ovo biti treći međusobni duel BiH i Armenije. Naime, Zmajevi su u okviru kvalifikacija za SP 2010. godine dva put odmjerili snage sa Armenijom i oba puta slavili (4:1 i 0:2).

Prosinečki je jučer poručio da je već odlučio koji će igrači sutra od prve minute istrčati na teren Grbavice, a prva postava bi mogla izgledati ovako: Šehić - Zukanović, Šunjić, Todorović, Ćivić - Bešić, Cimirot, Pjanić, Duljević, Višća - Džeko.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, BiH se nalazi u kvalifikacionoj Grupi J gdje su, osim Armenije, još i Finska, Grčka, Lihtenštajn i Italija.

UEFA je odlučila da će se Euro 2020 igrati u više gradova širom Evrope, pa će na taj način biti obilježena i 60. godišnjica prvenstva Starog kontinenta.

Top Komentari

burek_sa_mesom
Igrajte za Ognjena ❤❤❤
0 8
Hodzic92
Sretno momci ??????
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi