Quaresma napušta Bešiktaš i pravi transfer koji nije mogao ni sanjati

Portugalcu ne ide u Turskoj

Quaresma napušta Bešiktaš i pravi transfer koji nije mogao ni sanjati

E. Čaušević

Ricardo Quaresma je svojevremeno bio jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi, ali nikada nije uspio da ispuni očekivanja.

Quaresmu je najviše koštalo njegovo ponašanje na terenu, ali i van njega zbog čega nikada nije uspio da ostvari ono što su mu mnogi predviđali. Ovaj Portugalac trenutno igra za Bešiktaš, ali mu ne ide baš najbolje ove sezone.

On je odigrao 29 utakmica u svim takmičenjima, ali u prethodno vrijeme sve više utakmice počinje s klupe. Poznato je da je Bešiktaš u finansijskoj krizi, a čini se da je klub spreman da uradi sve kako bi se riješio Quaresme koji je jedan od najplaćenijih igrača ovog kluba.

Turski mediji objavili su danas da su čelnici Bešiktaša poručili ovom 35-godišnjem fudbaleru da neće računati na njega naredne sezone, te da već sada traže klub koji će ga kupiti.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Navodno, veliki interes za Quaresmu pokazao je švicarski Sion i nije tajna da su već počeli pregovore s turskim klubom. Portugalac ima ugovor do ljeta 2020. godine, a sigurno da nije ni očekivao da će nekada zaigrati u Švicarskoj.

Kako pišu tamošnji mediji ni Quaresma nema ništa protiv ovog transfera jer je jasno da u finišu karijere i ne može previše da bira. Ipak, do ljetnog prelaznog roka je ostalo još dugo i moguće je da se sve to promijeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi