Redsi zaboravljenog napadača prodaju gradskom rivalu?
(Foto: EPA) Divock Origi je tokom godina upisao 77 nastupa u svim takmičenjima za Liverpool, te je postigao 21 gol i upisao sedam asistencija.

Liverpool traži 23 miliona eura za Origija

Redsi zaboravljenog napadača prodaju gradskom rivalu?

Liverpool u svojim redovima nema žestoku konkurenciju kada su u pitanju klasični centarfori, ali Jurgen Klopp na raspolaganju ima veliki broj sjajnih ofanzivaca koji mogu igrati i na krilima i u srcu kaznenog prostora.

Zbog toga je jasno da za Divocka Origija, koji se ovog ljeta vratio s posudbe u Wolfsburgu, nema mjesta u ekipi Jurgena Kloppa.

Roberto Firmino i Daniel Sturridge su Kloppove uzdanice u vrhu napada, ali to ne znači da Liverpool ne može dobro zaraditi na prodaji 23-godišnjeg Divocka Origija.

Proteklih dana su se pojavile informacije da je Everton zainteresovan za belgijskog napadača, a prema ESPN-u u Liverpoolu su svjesni interesa gradskog rivala za Origija, ali se još čeka zvanični kontakt sa Goodisona.

Everton želi u januaru dodati još "vatrene moći" svojoj ekipi, s obzirom da su napadači Karamela, Cenk Tosun, Dominic Calvert-Levin i Oumar Niasse ove sezone zajedno postigli tek dva gola.

Liverpool Echo također izvještava o interesu Evertona za Origija, ali novinar ovog portala James Pearce ističe da Redsi ne žele za male pare prodati svog napadača, te da su odredili cijenu od najmanje 23 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno je minulog ljeta Liverpool uspio dogovoriti Origijev transfer u Wolverhampton za nešto više od 25 miliona eura, ali je Belgijanac odbio preći u Wandererse.

Inače, Divock Origi je u Liverpool stigao 2014. godine za 13 miliona eura, ali od tada nije uspio osigurati mjesto u startnoj postavi Redsa. Od povratka iz Wolfsburga je upisao dva nastupa za U23 ekipu Liverpoola.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi