Šta se ovo dešava, bičevat će Midu?!

10 udaraca bičem...

Šta se ovo dešava, bičevat će Midu?!

Teme:

Nekadašnji fudbaler, između ostalih, Ajaxa, Rome, Tottenhama, Marseillea i Middlesbrougha, Mido, našao se u izuzetno neugodnoj situaciji.

Egipćanin je okončao svoju trenersku epizodu u Saudijskoj Arabiji nakon što mu je tamošnji Al-Wehdae FC uručio otkaz.

Mido je izdržao nešto manje od četiri mjeseca na klupi Al-Wehde prije nego što je dobio otkaz zbog svađe sa jednim navijačem na Twitteru.

Klub to nije želio tolerisati, ali veći problem sa 36-godišnjeg Egipćanina je taj što ni država izgleda neće tolerisati njegovo ponašanje.

Istina, Mido je poručio da će skinuti ljagu sa svog imena i dokazati da mu je profil hakovan, ali možda bude prekasno.

Nakon što je jedan navijač Al-Wehdae poručio Midi da odstupi sa pozicije trenera, Egipćanin (podsjetimo, tvrdi da je profil hakovan) je imao žestok odgovor i upotrijebio izraz koji se grubo može prevesti kao "pi**a majke tvoje tetke".

Takav izraz se u Saudijskoj Arabiji smatra "gnusnom uvredom", a vrijeđanje saudijskih državljana je u toj zemlji kažnjivo bičevanjem.

Saudijski mediji tvrde da upravo takva kazna sada očekuje Midu.

Iako je klub intervenisao prije nego što je neki navijač prijavio policiji Midu i dao ga uhititi, Egipćanin je i dalje u opasnosti od kazne bičevanjem.

Mediji pišu i da je u prošlim slučajevima vrijeđanja saudijskih državljana tamošnji strogi sud propisivao kanu od 10 udaraca bičem, pa ista očekuje i Midu, ukoliko se neko ne umiješa i spasi nekadašnjeg egipatskog fudbalera. Ili ako on na vrijeme ne dokaže da mu je profil na Twitteru zaista hakovan.

Top Komentari

daca
Saudijska Arabija haha pa lopovi i ubice najvece sto ne bicuju princeve gkedaj sta rade.Narod iz Sirije nema sta da jede kao i u Jemenu koji oni granatiraju i biju djecu ?Zasto sebe ne bicuju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi