Svi su od nečeg počeli: Kako je danas čudno pogledati ovu Džekinu izjavu...
Tada mlađahni i poprilično anonimni Edin Džeko se smješkao baš kao da je znao šta će sve uslijediti

Prošlo je više 11 godina

Svi su od nečeg počeli: Kako je danas čudno pogledati ovu Džekinu izjavu...

Za Edina Džeku već duži niz godina zna cijela planeta. Najbolji ambasador Bosne i Hercegovine ostvario je toliko uspjeha i osvojio toliko titula da ih je sve teško i nabrojati, a o tome koliko je važan za bh. nacionalni tim najbolje govori podatak da je sa 53 postignuta gola daleko najbolji strijelac u historiji.

Ipak, jedan gol će Džeko dugo pamtiti i to baš onaj prvi, postignut 2. juna 2007. godine. Tada je mlađahni i prilično anonimni Edin Džeko učestvovao u pobjedi nad Turskom (3:2) sa jednim efektnim golom, nakon kojeg se proslavio u svojoj domovini i samo najavio svoj put ka visinama.

I Džeko je nekada bio skromni momak kojem je najveći san bio zaigrati za Bosnu i Hercegovinu, pa je danas vrlo čudno i nostalgično pogledati njegovu izjavu koju je drhtavim tonom dao nakon završetka pomenute utakmice. Dijamant je bio uzbuđen i nasmijan od uha do uha, baš kao da je znao šta će sve uslijediti i koliko će još puta obradovati naciju.

Svi su od nečeg počeli, pa tako i Edin Džeko koji će večeras protiv istog protivnika ponovo predvoditi naš tim, ali ovoga puta ne kao debitant već kao kapiten, najbolji strijelac i igrač s najviše nastupa za BiH u njenoj historiji. Večeras na teren izlazi kao legenda.

A Džekin debitantski gol u dresu BiH možete pogledati u nastavku (1:35).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije