Teško, preteško: Mourinho ili Guardiola? Ko je imao bolje igrače?

Ronaldo ili Messi?

Teško, preteško: Mourinho ili Guardiola? Ko je imao bolje igrače?

E. Škorić

Jose Mourinho i Pep Guardiola danas su u najužem izboru kada su u pitanju najbolji treneri svijeta. Iako imaju različit pristup nogometu i potpuno drugačije filozofije, obojica zaslužuju duboki naklon zbog svega što su uradili.

Radio je Mourinho čuda i osvajao Lige prvaka s Portom i Interom, bio prvak Premier lige tri puta, prvak La Lige, osvajač Serije A dva puta, Evropske lige, brojnih kupova...

Guardiola je pak osvajao svijet zbog načina na koji je igrala njegova Barcelona, s kojom je osvojio tri naslova La Lige, dvije Lige prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo (2), Superkup Evrope (2), Kup Kralja (2), a uz to je tri puta bio prvak Njemačke s Bayernom, pa sada ide prema naslovu prvaka Engleske s Manchester Cityjem.

Neki radije uživaju u njegovoj tika-taka igri, brzom nogometu s kratkim pasovima i visokim presingom, dok drugima defanzivni Mourinho i šahovski potezi više odgovaraju. Kako god, oni su sami vrh u trenerskom svijetu i ono što im je zajedničko - obojica su radili sa najvećim igračima na svijetu.

Ako bismo birali najboljih 11 koje su trenirali, onda bismo dobili sljedeće formacije:

Mourinhov sastav: Čech, Zanetti, Lucio, Terry, Maicon, Makelele, Lampard, Kaka, Hazard, Ronaldo i Droba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guardiolin sastav: Neuer, Lahm, Pique, Puyol, Alves, Busquets, Iniiesta, Xavi, Henry, Messi i Lewandowski.

Da, shvatamo da je teško pitanje, možda i preteško, ali u komentarima nam odgovorite ko je imao bolje igrače u karijeri.

Top Komentari

Zoilomas
a ibra?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi