Walcott u naredna 24 sata potpisuje za novi klub

Napušta Arsenal nakon 12 godina

Walcott u naredna 24 sata potpisuje za novi klub

Bivši engleski reprezentativac Theo Walcott će ove zime napustiti Arsenal nakon punih 12 godina provedenih u klubu sa Emiratesa.

Prema pisanju inostranih medija, Walcott je dogovorio transfer u Everton i danas će obaviti ljekarske preglede, a ugovor će biti potpisan u naredna 24 sata.

Everton će za Walcotta Arsenalu platiti 20 miliona funti, čime Topnici mogu biti vrlo zadovoljni s obzirom da ovaj fudbaler već odavno nije na svom nekadašnjem nivou, te da mu ugovor ističe u junu 2019. godine.

Walcott je ove sezone nastupio na 16 utakmica za Arsenal, ali od toga pet u Evropskoj ligi gdje Topnici igraju faktički sa drugim sastavom, dok je u Premier ligi na šest utakmica ukupno igrao samo 63 minute.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Theo Walcott je u Arsenal stigao kao tinejdžer (16) iz Southamptona, a to su dva jedina kluba za koje je ovaj 28-godišnjak igrao u karijeri.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi