"Zašto da se tresemo? Imate Džeku, Pjanića...odlični su, ali ne pobjeđuje ime"

Armenski reprezentativac Tigran Barseghyan za SportSport.ba

"Zašto da se tresemo? Imate Džeku, Pjanića...odlični su, ali ne pobjeđuje ime" · Intervju

Nogometna reprezentacija Armenije, predvođena glavnom zvijezdom Henrikhom Mkhitaryanom, doputovala je sinoć u bh. prijestolnicu.

Armence, podsjetimo, sutra u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo očekuje susret s našom selekcijom koja je svakako favorit, međutim gosti nisu doputovali s bijelom zastavicom i vjeruju da mogu popraviti dojam nakon neuspjeha u Ligi nacija.

Selekcija koju s klupe vodi Armen Gyulbudaghyants odsjela je u hotelu "Radon Plaza", gdje smo se ujedno družili s tamošnjim reprezentativcem Tigranom Barseghyanom, koji na samom početku razgovora nije skrivao oduševljenje našim glavnim gradom.

"U Sarajevu sam prvi put. Malo sam prošetao, moram priznati da mi se grad jako sviđa, lijepe su vam i djevojke, a i hrana je top. Ma, odlično mi je ovdje. Imam ovdje i prijatelja, saradnika Redžada Dikonju, baš čekam da dođe", priča za SportSport.ba raspoloženi Barseghyan na tečnom 'našem' jeziku koji je naučio u vremenu kada je igrao za Vardar.

Svjestan je Barseghyan da su Armenci autsajderi u sutrašnjem meču, ali...

"Jači ste na papiru, to stoji, ali mi ćemo izaći na teren maksimalno hrabro s ciljem da pobijedimo. BiH ima jednog Džeku, pa Pjanića i mnoštvo dobrih igrača, međutim nogomet je nepredvidiv, ne pobjeđuje onaj s boljim imenom i prezimenom već koji pokaže više. Barem ja tako vidim. Nema razloga da se tresemo."

Dodaje kako je upoznat s kvalitetama reprezentacije BiH.

"Radili smo analize, ima BiH svoje mane i vrline, kao i svi. Koje su mane? Ha, ha, ha. Ne smijem otkrivati, vidjet ćemo sutra sve."

Armenci se žele pokazati u što boljem svjetlu.

"Osim BiH, nas o ovim kvalifikacijama čekaju utakmice sa još dobrih reprezentacija poput Italije i neće nam biti nimalo lako. Zbog toga i Armenci nisu pretjerano optimistični. U Ligi nacija nismo bili na nivou, gubili smo, recimo, od Gibraltara na domaćem terenu, ali pokušat ćemo da se iskupimo i prikažemo u što boljem svjetlu."

Barseghyan dodaje kako ne zavisi sve od Mkhitaryana.

"O njemu ne treba trošiti riječi, pokazao je kakav je igrač, ali nije on jedini. Imamo još dobrih igrača koji će svakako biti opasnost po BiH, pogotovo ovih mlađih za koje sam uvjeren da će jednog dana biti na njegovom nivou."

Vjeruje i kako će atmosfera biti na visokom nivou.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne sumnjam da će stadion u Sarajevu biti ispunjen do posljednjeg mjesta, uostalom i mi ćemo imati podršku. Nadam se dobroj utakmici", istakao je Barseghyan na kraju razgovora za SportSport.ba.

U hotelu smo također naletjeli i na Arsenalovog Henrikha Mkhitaryana. Otkrio nam je, između ostalog, kako zna za sarajevski atentat,  ali za izjave oko utakmice i nije bio raspoložen. 

Top Komentari

Zmajbosnjacki9295
Armenci su meso za cevape, treba grke otresti, al ono ”bosanskim samarcinom” da sebi vise nikako nedojdu, gamad cetnicka
0 1
Previse optizma uoci utakmice sa Armenijom ili Jermenijom moze lahko da nas opece isto kao sto je bilo sa Kiprom, i ne zaboravite reprezentacija BiH nikada nije igrala sa Armenijom, Zmajevi ipak oprez pred utakmicu, neka bude pobijeda i sa 1:0 i da gol padne u 90-tom minutu, vazna su 3 boda, danas nema lahki protivnika i unaprijed dobieni utakmica. Sretno Zmajevi!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi