Fenerbahče nanio drugi poraz Khimkiju, Žalgiris bolji od Efesa

Košarkaška Euroliga

Fenerbahče nanio drugi poraz Khimkiju, Žalgiris bolji od Efesa

Košarkaši Fenerbahčea nanijeli su danas drugi poraz Khimkiju u novoj sezoni Eurolige jer su ih u Istanbulu porazili sa 93:85.

Domaći su prvu dionicu riješili u svoju korist sa 28:21, da bi bili bolji i u drugoj sa 26:22. Gosti se u meč vraćaju u trećem periodu kojeg su dobili sa 20:12, da bi ipak Fenerbahče u posljednjoj dionici opravdao ulogu favorita i zabilježio pobjedu sa osam ponea razlike.

Tursku ekipu je do trijumfa vodio Nicolo Melli sa 16 poena, dok su Muhammed Ali i Luigi Datome dodali po 14. S druge strane, dok gostiju je uvjerljivo najefikasniji bio Alexey Shved sa 26 poena, dok je Tony Crocker dodao 17.

Fenerbahče sada ima omjer dvije pobjede, nula poraza, dok je Khimki na suprotnom omjeru.

Fenerbahce: Melli 16, Ennis 5, Kalinić 10, Sloukas 13, Godurić 5, Vesely 12, Ali 14, Datome 14, Lauvergne 4.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Khimki: Shved 26, Bost 8, Crocker 17, Marković 3, Gill 10, Jenkins 3, Thomas 6, Mickey 12.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu košarkaši Žalgirisa pobijedili su u gostima Anadolu Efes sa 93:79. Do trijumfa ih je vodio Brandon Davies sa 18 poena, dok je Leo Westermann dodao jedan manje. Kod domaćih bolji od ostalih je bio Krunoslav Simon sa 17 koševa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi