LeBron je još onaj stari, ali...

Play-off bez "Kralja" će izgledati jako neobično

LeBron je još onaj stari, ali...

Los Angeles Lakersi su ljetos uspjeli namamiti LeBrona Jamesa u svoj redove, ali ni "Kralj" nije pomogao franšizi iz Grada anđela da se domogne play-offa.

Lakersi su sinoć na svom parketu poraženi od Brooklyn Netsa 106:111 i na taj način su i zvanično ostali bez šansi za play-off.

Pružio je LeBron James dobru partiju, istina procenat šuta nije bio najbolji. Ubacio je 25 poena, uhvatio devet lopti i podijelio 14 asistencija, a fantastičnom "chase down" blokadom nad D'Angellom Russellom pokazao da i dalje nije izgubio svoje atletske spobnosti.

Iako je protiv Netsa imao ogromnu podršku u liku JaValea McGeeja koji je upisao 33 poena i 20 skokova, Lakersi jednostavno nisu bili dovoljno dobri.

Stiče se utisak da Lakersi, kada se sve sagleda, jednostavno nisu dovoljno dobri za play-off u izuzetno jakoj Zapadnoj konferenciji, te da LeBron James sam neće biti dovoljan ni u budućnosti.

Inače, ovo je prvi put nakon 2005. godine da se LeBron James neće pojaviti u play-offu NBA lige.

Koliko je to dug period dovoljno govori činjenica da je sadašnji trener Lakersa Luke Walton 2005. godine privodio kraju svoju drugu sezonu u "zlatno-ljubičastom dresu.

Također, 95.6% današnjih NBA igrača te 2005. nije uopšte bilo u ligi.

Sada je jasno i da je LeBron James prekinuo i svoj niz pojavljivanja u NBA finalima koji je trajao od 2011. do 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi