Luka Garza odveo Iowu u drugu rundu March Madnessa

Ubacio 20 poena

Luka Garza odveo Iowu u drugu rundu March Madnessa

M. Šljivak

Bh. košarkaš Luka Garza odveo je univerzitet Iowa u drugu rundu March Madnessa.

Iowa je u prvoj utakmici na turniru savladala univerizitet Cincinnati rezultatom 79:72.

Cincinnati je bio bolji tim u prvom poluvremenu. Kontrolisali su rezultat i činilo se kako sigurno idu prema trijumfu, ali Iowa je strpljivo čekala svoju šansu.

Nakon što se na odmor otišlo sa plus pet u korist Cincinnatija (36:31) u nastavku Iowa radi sjajan posao, posebno u odbrani.

Potpuno su razbili protivnika, pogodili su neke ključne šuteve i na kraju su slavili trijumf i prošli su dalje.

U drugom krugu čeka ih pobjednik duela između univerziteta Tennessee i Colgate.

Iowu je do trijumfa vodio bh. košarkaš Luka Garza. On je ubacio 20 poena (8/11) i uhvatio je sedam lopti, a Joe Wieskamp je dodao 19. Sa druge strane Justin Jenifer je ubacio 19 koševa.

Siniša Kovačević o Luki Garzi: Nismo ga u mogućnosti pozvati, ali planiramo

Ljubitelje košarke u Bosni i Hercegovini zanimao je status košarkaša univerziteta Iowa Luke Garze.

Sjajni 19-godišnji centar ima bh. korijene. Majka mu je bivša košarkašica Šejla Muftić, a djed Refik Muftić, bivši golman FK Sarajevo i mogao bi nastupati za BiH.

Direktora KSBiH Sinišu Kovačevića pitali smo za status ovog mladog košarkaša u reprezentaciji BiH i imaju li u planu da ga pozovu u narednom periodu.

"Nismo bili u mogućnosti i nismo željeli da ga pozovemo. Ipak, planiramo da održimo jedan kamp narednog ljeta gdje ćemo okupiti sve te mlade momke, među kojima je i Luka, ali i mnogi drugi, da ih vidimo na djelu. Imamo određene informacije o Luki, ali još uvijek šture i nedovoljne", rekao je Kovačević.

Garza je igrač druge godine univerziteta Iowa. Visok je 211 centimetara i predviđa mu se jako dobra karijera.

Promo

Top Komentari

Elmedin66
Pa ne moze se gospodo iz KS BiH sjediti u kancelariji i gladiti muda i cekati da vam mladi BiH kosarkasi dolaze na noge da bi ih vi kontaktirali
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi