Nije pomogao ni "monstruozni" McGee, LeBron ostao bez play-offa!

Staples Centar utihnuo

Nije pomogao ni "monstruozni" McGee, LeBron ostao bez play-offa!

U noći sa petka na subotu odigrano je sedam mečeva NBA lige, a u fokusu je bio onaj u Staples Centru. Naime, Lakersi su na svom terenu poraženi od Brooklyn Netsa rezultatom 106:111.

Na taj način je ekipa iz Los Angelesa i zvanično ostala bez play-offa. Za Lakerse ništa neobično kada je skorija historija u pitanju, ali će ovo biti prvi put da LeBrona Jamesa nema u doigravanju još od 2005. godine.

U Staplesu je viđena dosta zanimljiva utakmica u kojoj su se dvije ekipe više puta smjenjivale u vodstvu, a nijedna tokom meča nije uspjela barem nakratko doći do dvocifrene prednosti.

Lakersi su prvu dionicu riješili u svoju korist sa 23:20, dok su Netsi na poluvrijeme uspjeli otići sa pola koša prednosti (43:44).

Netsi su bili dosta bolji u trećoj dionici, ali im Lakersi nisu dozvolili da se odlijepe. Lakersi su u zadnjoj četvrtini u nekoliko navrata preuzimali vodstvo, te su bili u plusu po pola koša. Ipak, odlična završnica ekipe iz Brooklyna je presudila, pa su gosti slavili pobjedu koja ih je ostavila u dobroj poziciji za play-off.

Važnu ulogu u finišu utakmice je odigrao Spencer Dinwiddie koji je protiv Lakersa upisao 19 poena. Najefikasniji kod Brooklyna je bio Joe Harris sa 26 poena, dok je Russell upisao double-double sa 21 poenom i 13 asistencija.

LeBron James je dao sve od sebe da njegovi Lakersi izbjegnu poraz. Utakmicu je završio sa 25 poena, devet skokova i 14 asistencija. Fantastičnu partiju u redovima domaćih je pružio JaVale McGee koji je ubacio 33 poena, upisao 20 skokova i dodao još šest blokada.

Kada je sinoćnji program NBA lige u pitanju treba izdvojiti sjajnu partiju Danila Gallinarija (27 poena) u pobjedi njegovih Clippersa nad Cavaliersima rezultatom 108:110, kao i još jednu sjajnu predstavu Nikole Jokića koji je sa 21 košem i 17 skokova vodio Nuggetse do trijumfa (93:111) protiv Knicksa u MSG-u.

Orlando Magic je sa 123:119 savladao Grizzliese, najefikasniji je bio Ross sa 31 poenom, dok je sjajan bio i Nikola Vučević koji je ubacio 25.

James Harden je nastavio sa monstruoznim partijama, pa je sinoć ubacio 61 poena protiv San Antonio Spursa. Njegovi Rocketsi su slavili sa 111:105.

Kawhi Leonard je sa 37 poena briljirao u dresu Raptorsa, ali njegova ekipa nije uspjela izbjeći domaći poraz od OKC-a rezultatom 109:116.

Rezultati:

Magic - Grizzlies 123:119
Cavaliers - Clippers 108:110
Nuggets - Knicks 93:111
Raptors - OKC 109:116
Rockets - Spurs 111:105
Bucks - Heat 116:87
Lakers - Nets 106:111

Top Komentari

criticos
tu je razlika izmjedju njega i jordana. to se jordanu nikad ne bi desilo.
2 1
hanson
Kakoo znas kad ni Jordan nije igrao na zapadu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi