Nurkić kreće na LeBrona
Nova sezona počinje i za Nurkića. Protekle je bio važan dio ekipe, a prosječno je po meču ubacivao preko 15 poena uz 10 skokova. U novu ulazi sa novim ugovorom (Foto: EPA)

Počinje novu sezonu

Nurkić kreće na LeBrona

M. Šljivak

Bh. centar Jusuf Nurkić večeras će početi novu sezonu u dresu Portland Trail Blazersa.

Odmah na otvaranju sezone Trail Blazersi će imati veliki izazov. Stižu im Los Angeles Lakersi predvođeni jednim od najboljih igrača svih vremena LeBronom Jamesom.

Ovo će biti prva zvanična utakmica LBJ-ja za tim iz Grada Anđela sa kojim je ovog ljeta potpisao četverogodišnji ugovor.

Portland u ovaj meč ulazi kao favorit. Kladionica MOZZART je ponudila izuzetan koeficijent na njihov trijumf, iako su igrački gledajući ispred Lakersa.

Međutim, prisustvo Jamesa svakako da je podiglo vrijednost Lakersima, pa je kvota na njihov trijumf u kladionci MOZZART također jako primamljiva.

Nurkić je u prošlosti imao nekoliko obračuna sa Jamesom. Čak su padale i teške riječi koje je LeBron zapamtio pa je prošle sezone protiv Bosnian Beasta napravio jedno od najboljih kucanja sezone.

Večeras će svakako LeBron biti udarana igla tima iz Los Angelesa. Rijetko ko od kladioničara će izbjeći postavljenu granicu poena, a mnogi će vjerovati i Jusufu Nurkiću na kojem je postavljena jako primamljiva granica.

Naravno, MOZZART je ponudio i ostale igrače iz ove utakmice, a posebnu pažnju privlače Damian Lillard i CJ McCollum.

Meč Trail Blazersa i Lakersa igra se u 4:30 po našem vremenu.

Top Komentari

Edin Merlin
Nek pazi sta prica i koga pokusava da ponizi nekim pogledima opasnog igraca da ne bi opet zavrsio na posteru,i da ne bi komentatori na TNT govorili da Nurkicu treba cjela bosanska armija da zaustavi Lebrona,kao prosle sezone sto se desilo !
5 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi