Olympiakos trijumfalno kroz Vitoriju, Real kroz Milano
Sjajni Toko Shengelia nije bio dovoljan Baskoniji da izbjegne poraz od odličnog Olympiakosa za koji je briljirao Nikola Milutinov.

Vrijedne pobjede Olympiakosa i Reala na vrućim gostovanjima

Olympiakos trijumfalno kroz Vitoriju, Real kroz Milano

Košarkaši Olympiakosa večeras su kao gosti slavili vrijednu pobjedu u Vitoriji nad sjajnom ekipom Baskonije rezultatom 85:80. Iako su Baski bili favoriti,  sigurnom igrom u prve tri četvrtine u kojoj su stekli veliku prednost momci iz Pireja se kući vraćaju pjevajući.

Već na poluvremenu Olympiakos je vodio 11 razlike, dok su u trećoj četvrtini gostujući košarkaši potpuno utišali glasnu domaću publiku i u zadnjih 10 minuta su ušli sa sigurnih 15 koševa viška. Dozvolio je Olympiakos sebi malo luksuza i dozvolio domaćinu da se 2 minute prije kraja približi na samo -4, no snage za preokret Baskonia nije imala.

Fantastični Nikola Milutinov s 23 poena i dominacijom pod oba obruča bio je najbolji košarkaš Olympiakosa u ovoj utakmici dok su William-Goss, Spanoulis i Toupane ubacili svaki po 11 koševa što je bilo previše za domaćina.

Toko Shengelia sa 21 poenom te Granger sa 17 ubačaja nisu imali dovoljno raspoloženih suigrača da naprave nešto više u ovom susretu.

U Milano je redizajnirana momčad Olimpie dočekala evropskog prvaka Real iz Madrida. U sjajnoj utakmici bolje su se snašli gosti koji su opravdali epitet šampiona savladavši u fantastičnoj utakmici odlične domaćine.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Slovenački reprezentativac Anthony Randolph s 25 poena i maestralni Facundo Campazzo koji je postigao najvažnije koševe i u završnici za Real uspio u obrani potpuno anulirati Nemanju Nedovića bili su najbolji u redovima Reala. Po 12 ubačaja dodali su Tavares i Carroll, dok Sergio Llull nije ubacio niti jedan jedini poen.

Mike James sa 21, te Vladimir Micov s 20 predvodili su Olimpiu, dok je Gudaitis dodao 13 poena. Euroliga se igra i sutra i prekosutra.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi