Triple-double Jamesa za slavlje Cavsa, Orlando poražen od Atlante

NBA liga

Triple-double Jamesa za slavlje Cavsa, Orlando poražen od Atlante

E. Ganibegović

Cleveland Cavaliersi su na krilima sjajnog Lebron Jamesa upisali pobjedu na domaćem parketu protiv Philadelphije rezultatom 105:98.

U prvih 12 minuta meča gosti su pokazali bolju košarku, pa su poslije prve dionice imali pola koša prednosti. Međutim, druga četvrtina je prošla u znaku Cavsa, koji igraju odlično i prelaze u vodstvo, koje su održavali do kraja četvrtine.

Uvodne minute treće četvrtine pripale su domaćinima, koji stižu do 10 poena razlike. Philadelphija se držala i nije dala Cavsima da naprave osjetljivu razliku, pa su u posljednju dionicu ušli sa zaostatkom od pet poena.

Gosti sredinom posljednjeg dijela meča prelaze u vodstvo, koje su držali do zadnjih minuta susreta. Ali, domaći košarkaši uspijevaju pred kraj da slome otpor neugodne Philadelphije, te da dođu do pobjede.

Još jedan triple-double upisao je James s 30 poena, 13 skokova i 13 asistencija, a za Philu je dobru partiju odigrao JJ. Redick s 19 postignutih poena.

Atlanta Hawks je došla do teške pobjede nad Orlando Magicom. Tijekom cijele utakmice vodila se tijesna borba, ali na kraju su domaćini pokazali veću koncentraciju i stigli do slavlja.

U redovima Atlante najefikasniji je bio Ersan Ilyasova s 26 poena, dok je u Orlandu Nikola Vučević upisao triple-double s 31 poenom, 13 skokova i 10 asistencija.

Rezultati ostalih utakmica:

Chicago Bulls - New York Knicksi 104:102

Milwaukke Bucks - Utah Jazz 117:110

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi