Ubojiti ritam Warriorsa ostaje nerješiva enigma za Cavse
Cavaliersi su dobro počeli susret, ali se njihova igra u napadu raspala u posljednjoj četvrtini, pa su upisali četvrti poraz u nizu.

Pobjeda Golden Statea u Quicken Loans Areni

Ubojiti ritam Warriorsa ostaje nerješiva enigma za Cavse

U Quicken Loans Areni u Clevelandu je odigrana utakmica koja je ponudila veliki broj uzbuđenja i atraktivnih poteza na obje strane, a na kraju su Warriorsi bili bolji od Cavaliersa rezultatom 118:108.

Cavsi su ugostili Warriorse u nadi da će baš protiv velikih rivala prekinuti niz od tri vezana poraza, a LeBron i društvo su dosta dobro ušli u večerašnji susret.

Prva četvrtina je protekla u zanimljivom nadmetanju dvije ponajbolje ekipe u NBA ligi, a Cavsi su uspijevali većim dijelom ove dionice biti u, kolikoj-tolikoj, prednosti.

Prva dionica je završena rezultatom 37:35 u korist Cavsa, koji i u drugoj četvrtini nastavljaju sa solidnom igrom i održavaju prednost od 4-5 poena razlike.

Briljirao je u prvom dijelu LeBron James, dok je dosta živosti u drugoj petorci unosio Dwyane Wade. Upravo se sjajnom akcijom Wadea i završilo prvo poluvrijeme. Iskusni bek je ukrao loptu protivnicima, a zatim uputio sjajan alley-oop pas za Greena koji postavlja rezultat prvog poluvremena, 64:57 za Cleveland.

Treća četvrtina je donijal nastavak neizvjesne predstave, a nakon što su Warriorsi sustigli prednost Cavsa polovinom ovog perioda gledala se "rezultatska klackalica" sve do početka četvrte četvrtine.

U zadnjih 12 minuta se ušlo prednošću gostiju od 91:93. Nakon izjednačenja Cavsa (93:93) nekoliko minuta igre je proteklo bez koševa na obje strane, da bi potom ponovo Warriorsi preuzeli prednost.

Iako ni gosti nisu briljirali u ofanzivi u četvrtoj četvrtini, Cavsi neko vrijeme nisu mogli pogoditi apsolutno ništa, što je rezultiralo dvocifrenom prednošću Warriorsa.
Gosti ubrzo stižu i do svoje najveće prednosti na utakmici (+14), koja je, ispostavit će se, bila dovoljna za trijumf.

Warriorse je do nove pobjede predvodio Kevin Durant sa 32 poena. Steph Curry je dodao 23, dok je Klay Thompson postigao 17 poena. Draymond Green je bio blizu triple-doublea sa 11 poena, 16 skokova i devet asistencija.

Sjajnu partiju u ekipi Cavsa je pružio LeBron James koji je susret završio sa 32 poena, osam skokova, šest asistencija i četiri blokade. Isaiah Thomas je postigao 19 poena, dok je 17 dodao Kevin Love.

U drugom susretu koji je počeo u ovom terminu Oklahoma je na svom parketu došla do pobjede (95:88) nad Sacramento Kingsima zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu.

Najefikasniji u pobjendičkoj ekipi je bio Carmelo Anthony sa 20 poena, dok je Russellu Westbrooku nedostajala jedna asistencija za novi triple-double. Westbrook je utakmicu završio sa 19 poena, 16 skokova i devet asistencija.

Kod Sacramenta je najefikasniji bio Buddy Hield sa 16 poena, 15 je postigao Willie Couley-Stein, dok je 13 poena ubacio Bogdan Bogdanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi