Veliki preokret Mornara u Skoplju
Foto: EPA

Needham odlučio pobjednika

Veliki preokret Mornara u Skoplju

M. Šljivak

Košarkaši Mornara pobijedili su kao gosti MZT u Skoplju 72:69 u susretu 11. kola ABA lige.

Dolazak Željka Lukajića na klupu skopskog tima nije promijenio navike ovog tima. Poraženi su nakon velikog preokreta, a odlučujuće poene ubacio je Derek Needham.

MZT je većim dijelom meča bio bolji tim. Na poluvrijeme su otišli sa plus sedam (38:31), potpuno su kontrolisali meč, a u trećoj dionici su imali i plus 19, 59:40.

Nakon 30 minuta igre bilo je 15 razlike u korist domaćeg tima (63:48), ali su gosti vjerovali u preokret i na kraju su do njega došli.

Mornar je odigrao fantastično posljednju dionicu. Dozvolili su domaćim samo šest poena u ovom dijelu igre i na kraju su trojkom Needhama došli do pobjede od 72:69.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Needham je sa 24 poena vodio Mornar do trijumfa, Mićović je dodao 15, dok je kod MZT-a Trajkovski ubacio 17.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi