Vujanović: Utakmica sa Slobodom je ključna

Trener HKK Široki

Vujanović: Utakmica sa Slobodom je ključna

HKK Široki će sutra u okviru 15. kola košarkaškog prvenstva BiH ugostiti Slobodu.

Za tim sa Pecare će ovo biti iznimno važan meč u borbi za Ligu za prvaka, čega je svjestan i trener Širokobriježana Damir Vujanović. 

''Malo smo zaronili psihološki poslije poraza u Vogošći i sad se moramo vratiti. U Vogošći nam se ponovila priča s Bosnom, gdje smo loše ušli u utakmicu i kada smo je kod rezultata 63:61 trebali prelomiti u svoju korist nismo dobro reagirali. Ovaj put, nažalost, nisu dobro reagirali najiskusniji igrači, a ostali smo i bez Lončara zbog pet prekršaja i izgubili. Jednostavno, nemamo igrača ekstra kvalitete koji bi u presudnim trenucima preuzeo odgovornost. Što je tu je, moramo gledati naprijed", kazao je Vujanović za klupsku stranicu, pa dodao:

"Utakmica sa Slobodom ključna je i za njih i za nas u borbi za plasman u Ligu za prvaka. Mogla bi izravno odlučiti ko će otići među najbolje momčadi u ligi, a ko otpasti. Bez obzira na to što je Sloboda izgubila u Hadžićima, nije to nikako momčad za podcjenjivanje. Oporavio im se Rikalo, doveli su dvojicu Amerikanaca i bit će teško. Za pobjedu ćemo morati uložiti puno energije, dati i više od naših realnih mogućnosti. Jedino tako možemo do cilja i naravno, uz dosta pameti u organizaciji napada. Pozivam publiku da nas dođe podržati'', riječi su Vujanovića.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Meč između Širokog i Slobode na igra se sutra u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi