Zadar nakon sjajne treće dionice savladao FMP
Foto: Twitter/ABA liga

ABA liga, 16. kolo

Zadar nakon sjajne treće dionice savladao FMP

Zadar je u dvorani Krešimir Ćosić ugostio ekipu FMP-a u utakmici 16. kola ABA lige i stigao do bitne pobjede rezultatom 83:77.

FMP je, međutim, puno bolje otvorio susret, te je već polovinom prve dionice stigao do plus 12. Ipak, domaći uspijevaju smanjiti prednost FMP-a do kraja prve četvrtine koja je okončana vodstvom gostiju od 22:25.

Zadrani u drugoj četvrtini uspijevaju i povesti, ali FMP ubrzo vraća prednost i na odmor odlazi sa plus tri (41:44).

Međutim, Zadar puno bolje igra u drugom poluvremeni i u trećoj četvrtini stiže do dvocifrene prednosti, a u zadnjem periodu prednost domaćih ide i do plus 15.
FMP se pokušao vratiti u utakmicu, a iako su gosti do kraja drastično smanjili zaostatak nisu uspjeli doći do preokreta.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ekipu Zadra je predvodio Ivanov sa 18 poena, dok je Luka Božić postigao jedan poen manje. Kada je u pitanju FMP, Filip Čović je postigao 17, dok je Nenadić dodao 15 peona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi