Dennis Rodman uhapšen u Newport Beachu

Zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Dennis Rodman uhapšen u Newport Beachu

Legendarni košarkaš Detroit Pistonsa i Chicago Bullsa i član Kuće slavnih Dennis Rodman uhapšen je u subotu navečer zbog sumnje da je upravljao motornim vozilom pod dejstvom alkohola.

Policija Newport Beacha (California) je potvrdila informacije o Rodmanovom hapšenju za CNN, a navodno je nekadašnji košarkaš pao na alkotestu nakon što ga je zaustavila policijska patrola.

Policajci su potom lišili slobode ekscentričnog Rodmana, a on je pušten iz pritvora narednog dana.

Inače, ovo Dennisu Rodmanu nisu prvi problemi sa zakonom zbog konzumiranja alkohola, s obzirom da je on u prošlosti već dva puta hapšen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Prvi put je uhapšen 1999. godine, a drugi put 2004. Njegovo drugo hapšenje rezultiralo je i 30-dnevnom kaznom kućnog pritvora.

Zbog alkoholizma se Rodman već dva puta prijavljivao na program rehabilitacije, ali javno nikada nije priznao da ima problema sa ovisnošću.
"Nisam alkoholičar. Alkoholičari piju sedam dana u sedmici. Ja to ne radim. Kada pijem nikome ne nanosim štetu... Nisam išao na odvikavanje zbog alkohola", izjavio je svojevremno Rodman za Associated Press.

Ipak, njegov advokat Darren Prince je potvrdio subotnje hapšenje i istakao da se njegov klijent već godinama muči za alkoholizmom.

"Proteklih mjesec dana se pokušava nositi sa nekim ozbiljnim ličnim problemima, znam da je vrijeme da se prijavi na odvikavanje kako bi dobio pomoć. On se već 17 godina bori sa alkoholizmom... Želio bih zamoliti sve njegove obožavatelje i prijatelje da se mole za njega jer je on sjajna osoba kada je trijezan i zaslužuje biti sretan", poručio je Prince.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi