Legenda nastavila raditi velike stvari: Bryant nominiran za Oscara
EPA

"Dear Basketball" ušao u top pet

Legenda nastavila raditi velike stvari: Bryant nominiran za Oscara

E. Ganibegović

Nekadašnji košarkaš Los Angeles Lakersa i jedan od najvećih igrača svih vremena Kobe Bryant je poslije blistave karijere u NBA ligi nastavio da i van parketa radi nevjerovatne stvari.

Naime, kratki animirani film Dear Basketball zaradio je nominaciju za Oscara, potvrđeno je danas. Autor ovog filma je upravo Kobe Bryant.

Kategorija u kojoj je film nominiran je kratki animirani film, a poslije inicijalnih 10, Dear Basketball ušao je među pet glavnih nominiranih.

Priča ovog filma je napravljena na temelju pjesme koju je Bryant napisao odlazeći u penziju. Kobe je scenarist i izvršni producent filma, dok je redatelj Glen Keane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi