Koliko to imamo igrača u Ligi prvaka: Zašto Zulfića nema u reprezentaciji?
Tako je i Terzić bio nemio i nedrag Draganu Markoviću, ali ga je ovaj barem pozivao da sjedi dok drugi treniraju... (Foto: Ilustracija)

Širi spisak Šumana bez dva standardna krila

Koliko to imamo igrača u Ligi prvaka: Zašto Zulfića nema u reprezentaciji? · Komentar

Niti je rukomet kod nas bio nešto naročito popularan da bi se gledalo u svaki pojedinačni spisak, ko je pozvan, a ko nije, niti postoji neko ozbiljno javno mnijenje da bi se ulazilo i dovodio u pitanje izbor selektora. 

U fudbalu uvijek će se raspredati da li treba zvati Izeta Hajrovića i koga uopće ne treba zvati, no kada je rukomet u pitanju selektori barem oko toga nisu imali problema, nije ih pritiskalo zašto je neko pozvan, a zašto neko drugi nije.

Istina je i da imamo solidnih krila na obje strane, istina je i da je selektorov izbor jedini legitiman jer ona valjda zna zašto nekoga ne želi pozvati nauštrb nekoga drugog, no radi se o širem spisku.

Pa onda kada na njemu nema Muhameda Zulfića i Alena Ovčine, valjda je logično zapitati se da li smo to mi Njemačka ili samo Bosna i Hercegovina (bez da osporavamo kvalitete onih koji igraju na njihovoj poziciji a pozvani su).

Alen Ovčina je nemalo puta bio naš ponajbolji strijelac, dugo je držao tu lijevu stranu jer nismo boljih igrača imali, prošao je sve i svašta u karijeri i nekako se stopio s reprezetenacijom.

U slučaju Muhameda Zulfića o čijim se rukometnim počecima može napisati knjiga, kako je uopće zavolio i počeo se baviti rukometom, situacija je nešto drugačija pa je njegovo pozivanje za predstojeće mečeve sa Bjelorusijom i Češkom u sklopu kvalifikacija za EP 2020. možda i nepravednije.

Ne nepozivanje, nego neuvrštavanje na širi spisak. Znači, haj što nisi kvalitetan za prvih 16, nego nisi ni za 28.

Muhamed Zulfić, za one koji nisu najupućeniji, igra Ligu prvaka. Nosi dres Dinama iz Bukurešta, drugi put mu je to da ga oblači u karijeri. I igra u nevjerovatnoj formi. Evo recimo jedan podatak, u rumunskom Superkupu njegov tim igrao je protiv Constante. Na zvaničnoj facebook stranici rukometne reprezentacije pratioci su mogli vidjeti golove našega Dejana Malinovića protiv šampiona Rumunije. A najbolji igrač u tom šampionu - Muhamed Zulfić.

Na njegovoj poziciji su Faruk Vražalić, i Srđan Predragović. Prvi nema neku bogzna kakvu minutažu i to ponajviše igra desnog beka, što je uvijek bila jedna od njegovih ekstra karakteristika. Predragović dva mjeseca nije igrao zbog povrede, ali eto bolji oni nego Zulfić.

U ligi prvaka imamo tek nekoliko igrača, MIrsada Terzića, Marka Tarabochiju, Senjamina i Benjamina Burića, Tomislava Nuića i to je to. A, da, imamo i Zulfića.

Neko ga il opasno bojkotuje ili se nešto dobro zamjerio selektoru. Tako je i Terzić bio nemio i nedrag Draganu Markoviću, ali ga je ovaj barem pozivao da sjedi dok drugi treniraju jer "Terza ti ovo znaš, ne moraš ti to raditi".

A spisak malo ko uopće i da pogleda, pa ocjeni, pa prokomentariše, usporedi...

Promo

Top Komentari

Edward NewGate
a vi uvijek sere_e i uvijek najbolje znate.. Taj Ovcina znao bit najbolji strijelac ali je znao i dosta zabrljat kad najvise treba i promasivat kad ne smije.. Pustite šumana nek čovjek radi ne morate se u svaki selektorski posao miješat.
25 1
mukky
eto ti se našao pametovat' ko treba igrati, koga pozvat' ... ne znas kako se Predragović zove i pišeš tu nešto... Dođe mi da zbog ovakvih levata pobrišem ove aplikacije, da gluposti ne čitam.
20 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi