RK Krivaja želi pobjedu protiv RK Žepče i ostanak u borbi za prvo mjesto
Klub iz Zavidovića nije izgubio nadu da naredne sezone mogu igrati Premijer ligu, iako je Sloboda iz Tuzle trenutno lider na tabeli

Utakmica će biti i humanitarnog karaktera

RK Krivaja želi pobjedu protiv RK Žepče i ostanak u borbi za prvo mjesto

D. Kurbegović

Danas je u prostorijama sportskog centra RK Krivaja održana press konferencija povodom sutrašnje utakmice 19. kola Prve lige Federacije grupa Sjever u kome klub iz Zavidovića dočekuje RK Žepče.

Utakmica će biti humanitarnog karaktera, a svim prisutnim na ovoj press konferenciji su se obratili trener seniorske ekipe Damir Memić, te igrači Adin Faljić i Ali Muhamed Omerović.

- Trener Damir Memić je u svom izlaganju istakao:

"Iduća dva kola koja igramo su nam veoma važna. Prva utakmica je pred našom publikom protiv RK Žepče, a iduće vikend igramo u Zenici protiv RK Čelik Junior. U ove dvije utakmice od svakog igrača ću tražiti da daju svoj maksimum, jer podrška koju dobijamo od naših navijača i čitavog grada nas obavezuje na to. Ja kao trener, a i moji igrači, smo svjesni toga, te ćemo se spremiti da u subotu ostvarimo novu pobjedu pred našim navijačima."

- Igrač Adin Faljić je u svom obraćanju izjavio:

"Ozbiljnost pred utakmicu s RK Žepče mora biti na najvišem nivou, jer se radi o veoma dobrom protivniku kojeg moramo shvatiti ozbiljno. Veoma dobro treniramo i spremno dočekujemo sutrašnju utakmicu."

- Njegov kolega Ali Muhamed Omerović istog je mišljenja pred sutrašnji duel:

" Mislim da smo u ovom trenutku dosta bolji tim, te da naša pobjeda sutra neće doći u pitanje. Također bih ovim putem pozvao sve naše navijače da sutra dođu na utakmicu, jer nama njihova pomoć s tribina znači mnogo."

Utakmica između RK Krivaja i RK Žepče igra se u subotu od 19 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Zavidovićima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi