Rukometaši Krivaje žele pobjedu protiv Rudara

Susret se igra u subotu

Rukometaši Krivaje žele pobjedu protiv Rudara

S. Mlaćo

U prostorijama sportskog centra RK Krivaja danas je održana press konferencija povodom utakmice petog kola Prve lige Federacije u kojem ovaj tim u subotu od 19:00 sati dočekuje ORK Rudar Banovići.

Prisutnima na ovoj press konferenciji su se obratili predsjednik upravnog odbora RK Krivaja Rifat Delić, te igrači Edin Klis i Adin Faljić.

Predsjednik upravnog odbora RK Krivaja gosp. Rifat Delić je u obraćanju izjavio:

"Pohvalio bih rad igrača i stručnog štaba naše Seniorske ekipe, kao i rad Škole rukometa
RK Krivaja. Upravni odbor od juna mjeseca je imao mnogo aktivnosti vezanih za unapređenje rada RK Krivaja i pronalaženje sponzora za ovu sezonu. Igračima Seniorske ekipe su osigurani kvalitetni uslovi za rad, redovne mjesečne hranarine za treniranje, sportska oprema i ostali detalji potrebni za kvalitetan rad. Pored unapređenja rada Seniorske ekipe upravni odbor je uradio veliki broj aktivnosti vezanih za poboljšanje rada Škole rukometa, jer moj osnovni cilj, a i čitavog upravnog odbora je da budućnost RK Krivaja zasnujemo na Školi rukometa odakle ćemo "crpiti" igrače za seniorski tim. Kada je riječ o sponzorima zahvalio bih se svim sponzorima, koji su podržali rad RK Krivaja, a posebnu zahvalnost želim uputiti općini Zavidovići i općinskom načelniku gosp. Hašimu Mujanoviću kao i vladi Ze -do kantona i resornom ministru gosp. Mensuru Sinanoviću, koji su i ove godine najveći sponzor našeg kluba. Također, ovim putem želim da pozovem sve sportske klubove i sve ljubitelje sporta u Zavidovićima da budemo jedinstveni, te da svoju energiju usmjerimo na unapređenje sporta koji je najveći promotor našeg grada".

Igrač Edin Klis je izjavio.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Nakon dosta iscrpljujuće utakmice u Tuzli, gdje smo ostvarili značajnu pobjedu, nismo prekidali dobar rad nego smo u proteklih deset dana naporno trenirali, te spremno dočekujemo sutrašnju utakmicu. Cijenimo i poštujemo RK Rudar Banovići, ali sam siguran u našu pobjedu i nastavak niza pobjeda".

"Atmosfera u timu je veoma dobra posebno, jer smo u prošlom kolu pobjedili nama veoma bitnu utakmicu u Tuzli. Sada se okrećemo novoj utakmici, te smo analizirali protivnika i želimo da u subotu ostvarimo novu pobjedu. Također pozvao bih sve naše navijače da u subotu dođu na utakmicu u što većem broju i na taj način budu naš osmi igrač", istakao je Adin Faljić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi