Uzlud protesti Slovenaca, litvanski suci 'nagrađeni' od EHF-a

Bez kazni

Uzlud protesti Slovenaca, litvanski suci 'nagrađeni' od EHF-a

E. Škorić

Litvanski sudački par Mindaugas Gatelis i Vaidas Mazeika neće biti kažnjeni zbog "skandaloznog" suđenja na meču Slovenija - Njemačka.

Slovenci i Nijemci jučer su u Zagrebu remizirali rezultatom 25:25 i to nakon što su suci dosudili sedmerac za Njemačku po isteku vremena.

Ocijenili su da je ometano izvođenje centra Nijemaca, pa su im "poklonili" sedmerac za bod. Dosta se prašine diglo oko te situacije, ali čini se da su Litvanci ipak postupili po pravilima.

Selektor Slovenije Veselin Vujović je divljao, nazvao je vodstvo EHF-a 'debilima' i tvrdi kako se ovo pravilo ne bi primijenilo da je bilo na štetu Njemačke ili neke druge reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

A par Gatelis - Maezika neće biti kažnjeni od strane EHF-a već će, štaviše, suditi danas od 18:15 sati susret Francuske i Bjelorusije u Poreču.

Top Komentari

Benjamingst
Rukomet nije sport vise.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi